Mötesriggning I Geneve

2021-06-10
Finn inte bara fem logiska motsägelser...
Men allt är inte "riggat" för optiken skull...
Enligt lokala myndigheter kommer en säkerhetszon att inrättas runt arenan i Genève som är värd för toppmötet mellan ledarna för ryska och USA. En så kallad "no-go zone" kommer att finnas på plats för både människor och fordon under hela 16 juni. Dessa begränsningar inom säkerhetszonen skulle täcka demonstrationer och protester dagar fram till och under toppmötet, berättade Genèves statsråds presskontor tidigare till Sputnik.
Kremls talesman Dmitry Peskov sa till Sputnik den 9 juni att Vladimir Putin är redo för alla former av kommunikation med reportrar efter sitt kommande toppmöte med Biden. Peskov tillade också att den ryska presidenten är villig att delta i en potentiell gemensam presskonferens och säkert kommer att träffa Kreml-journalisten.
Under tiden sade Vita husets pressminister Jen Psaki att Washington väntade på Putins kommentarer angående kommunikation med journalister efter toppmötet.
På förra veckan, på frågan om det kommande toppmötet, uppgav Vladimir Putin att han och USA: s president måste hitta sätt att reparera förbindelserna mellan Ryssland och USA under samtalen i Genève och tillade att de två sannolikt kommer att diskutera strategisk stabilitet, uppgörelsen internationella konflikter samt bekämpa terrorism.
I maj bekräftade Moskva och Washington att presidenterna Vladimir Putin och Joe Biden kommer att träffas för ett toppmöte i Genève den 16 juni. Enligt ett uttalande från Vita huset kommer de två presidenterna att fokusera på de viktigaste frågorna som rör bilaterala relationer.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram