Helt Hemligt, Militärt Hemligt & Allmänt Tillgängligt

2021-06-01
Detta kommer absolut inte att visa sig ha bäring på immaterialrätt, inte alls....Men kanske framför allt så finns det inga kopplingar till Investor och Sverige - inte alls alls alls.....
Minns nu vad vi har sagt på föreläsningarna och minns vad vi säger om att först är den teknologiska utvecklingsnivån helt hemlig, sedan blir den militärt hemlig och till slut så blir den allmän.
Operation Paperclip var ett hemligt amerikanskt program inom den amerikanska underrättelseorganisationen Joint Intelligence Objectives Agency vid andra världskrigets slut, när USA och Sovjetunionen tävlade om att med olika medel rekrytera så många tyska vetenskapsmän och vapenutvecklingsexperter som möjligt.
I Operation Paperclip enrollerades fler än 1 600 tyska vetenskapsmän, ingenjörer och tekniker, varav många var medlemmar av det tyska nazistpartiet och några också haft ledande befattningar i detta parti, och flyttade till USA. Operation Paperclip förstahandsmål var att ge USA ett militärt övertag inför det då förestående Kalla kriget....Vid samma tidpunkt genomförde Sovjetunionens armé Operation Osoaviakhim, i vilken ännu fler tyska specialister enrollerades till Sovjetunionen.
Den amerikanska generalstaben påbörjade det första hemliga rekryteringsprogrammet, Operation Overcast, den 20 juli 1945, för att "hjälpa till att korta av kriget mot Japan och för att förbättra efterkrigstidens vapenforskning". I september 1945 grundade generalstaben Joint Intelligence Objectives Agency för att administrera Operation Overcast och dess efterföljare Operation Paperclip, omdöpt i november 1945. President Harry S. Truman godkände formellt Operation Paperclip i ett hemligstämplat beslut den 3 september 1946.
Några personer som enrollerades av USA i urval:
Wernher von Braun, raketforskare
Kurt Debus (1908–83), tysk V-2-expert, som blev den förste chefen för NASA:s Kennedy Space Center 1962.
Hubertus Strughold, specialist på rymdmedicin
Reinhard Gehlen, som efter vistelse i USA återvände till Tyskland 1946 och byggde upp en underrättelseverksamhet, som var riktad mot Sovjetunionen, och som 1956 omvandlades till Västtysklands underrättelsetjänst Bundesnachrichtendienst med Gehlen som chef till 1968.
Kurt Blome, tysk läkare som arbetade i USA med kemisk krigföring.
Magnus von Braun, bror till Werner von Braun
Walter Dornberger, ansvarig inom den tyska armén för raketprogrammet
Hermann Oberth, tysk fysiker och pionjär inom raketforskningen
Adolf Thiel, raketingenjör
Erich Traub, utvecklare av biologiska vapen
Vad kan möjligen detta komma att innebära...
USA tar ufon på allvar – och släpper nya bevis | SvD
svd.se
USA tar ufon på allvar – och släpper nya bevis | SvD
ANALYS. I USA har ufon eller ”oidentifierade luftburna fenomen” blivit ett ämne som plötsligt tas på allvar. En rapport som ska läggas fram i juni har fått såväl Barack Obama som de stora medierna att prata flygande farkoster – och det tack vare Trump.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram