Fredag 2021 04 30

2021-04-30
Den helt klart mest udda inspelningen under min tid på Youtube ett Fredagsmys som blev kortare än vad det var tänkt och där det tydligen inte skulle sparkas in öppna dörrar mer än nödvändigt 😉
Så hur ska vi leva med oss själva och vår växande själsliga tomhet, när vi beslutar oss för att att dansa runt de allt färre stolar som står utställda runt den falska solidaritetens altare, oavsett om vi fejkar vår vilja eller är ytterst motvilliga? Vilka stora eller små justeringar gör vi på vårt tänkande för att täcka upp det faktum att vi gör det möjligt för ett system vilket vi beskriver som det uppenbart onda? Hur långt kan någon driva ett självbedrägeri och varför?
Vi klarar alla av våra egna undanflykter på olika sätt och våra metoder varierar i det oändliga eftersom situationen dikterar betingelserna individuellt, livspusslet. Men själva processen förändras aldrig. Först förnekar vi, då förnekar vi att vi någonsin förnekat, och då glömmer vi att vi någonsin skulle vara i förnekelse. Människan är en extremt effektiv organisk datamaskin, därför är det bara infantila kunskaper vi lär oss direkt från spjälsängen och aldrig någonting om vår själsliga dispositions beroende av våra känslogrundande värderingars utveckling.
Detta är styrsystemet på dess mest grundläggande nivå och försåtliga natur. Det placerar oss alla i en situation där vi måste fatta våra egna beslut om att dansa så länge musiken spelar, eftersom alternativet, speciellt på denna punkt, är personlig isolering och kollektiv kollaps. Ju sämre det blir, desto mer sannolikt blir det att vi väljer att stanna inom kollektivet i tanken på grund av dess upplevda säkerhet, vilket ger naturen en helt galen ”positiv” feedback loop. Vi matar systemet vilket leder till vår egen undergång genom vansinne!
Vi behöver dock inte hålla med i vansinnet, vi måste bekämpa den allmänna rörelsen mot den svarta avgrunden genom upplysning, eller alla gå under tidigare. Dessa manipuleringstekniker är de ultimata söndra och härska-metoderna, eftersom de samtidigt som de vädjar till vårt ego tillåter oss alla att tro att vi utövar den fria viljan att fullfölja vårt eget verkliga intresse samtidigt som vi agerar för det större goda i gruppen.
Det här handlar alltså inte alls om vår egen moral baserat på vårt eget individuella fria tänkande, baserat på rationellt betingade slutsatser om våra känslogrundande värderingar, eftersom det slutligen är majoriteten som bestämmer vad som är rätt eller fel med individens upplevda känsla, moraliskt eller omoraliskt. Trots att samhället bara kan utvecklas om individen utvecklas. Detta handlar nu därför om möjlig långsiktig överlevnad för gruppen. Eftersom på den grund av vad som nu utgör gruppens sociala normer, för att främst gynna varje enskild individ, har allt gått fruktansvärt fel, till som det är nu och då blir ändå allt bara alltmer krävande för att allt färre skall få det allt bättre materiellt på alla andras bekostnad och det gynnar inte ens längre oss själva.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram