Fredag 2021 03 12

2021-03-12
Fredagsmys i ett alltmer finmaskigt nät av parallella händelse och utvecklingsförlopp. Vi önskar er en trevlig helg och gläds över den framtid som kommer ❤
Det verkar dock vara smärtsamt uppenbart att vad världen behöver verkligen nu akut idag är inte så mycket den ekonomiska tillväxten, som tillväxten i dendriterna, synapser och nervcellerna i huvudet på både våra så kallade ledare och de som sätter dem där de är, vi själva. Ingen användning för att hålla andan här inte. Som det är nu, så är ingen av oss är någonting smartare än både Dum och Dummare som filmatisering.
Vi kanske kan ta det detta fullkomligt uppenbara som en "väckarklocka", för vad vi egentligen tycker om den nu aktuella samhällsmatrisen och dess inneboende funktion och natur med den polariserande och repressiva maktstruktur som får oss att må allt sämre, vilket är, i grund och botten, det etablerade psykosociala ramverk som vi tidigare använde för att tro på och låta oss ledas av, som vägen till till vad vi trodde var vår egen välmåga och kanske borde vi nu därför också erkänna för oss själva, att vi har blivit rätt hyfsat grundligt bedragna?
Om vi vill ha en förändring? Eller vill vi liksom banksystemet försöka att bota problemet med mer av problemet? Tror vi verkligen på allvar att det skulle utgöra en rimlig lösning? Nej, det är faktiskt ingen som egentligen tror att någon blir friskare av att bli sjukare. Men vi måste våga säga ifrån oss allt vad som binder oss fast i vårt mönster av tankar och gör att vi inte kan bli fritt tänkande och skapa den förändring som vi söker.
Håll upp huvudet och låt inte de accelererande galenskaperna göra dig nedstämd, även om du ser dina gamla värdegrunder raseras, lyckan bor inte i en skattkista vid regnbågens fot. Det är hela meningen och syftet bakom regin. Det finns mer ljus här och nu inuti oss, vi vet och förstår mer än vad vi gjorde förut, vilket gör att vi kan se mer av vad som är i verkligheten ... ljuset av sanningen om verkligheten verkar för oss, inte mot oss. Vi har inkarnerats av utvecklingen för denna tid när fel ska göras rätt, och det betyder uppenbarelser - insikter och förståelse, alltså inte minst för var och en av oss själva som individer, revolutioner och en hel del mod behövs därför också, att våga se sig själv i det kritiska ljuset av verkligheten. Sanningen som verklighet rensar vägen.
Först efter att vi som individer har förklarat vår egen personliga suveränitet i förhållande till matrisen, och sedan förkroppsligar denna i vårt beteende på daglig basis, så kommer vi att kunna avsätta dem som deklarerar sin överhöghet över " befolkningen ", att återta våra sinnen mer till sina fulla bruk. En suverän individ skyller inte på andra för frågor som han eller hon har makt att förändra och alla har makt att förändra sig själva – att utvecklas. Jag, precis som alla andra, måste möta mitt eget hyckleri först, ett sårigt och varigt själsligt tillstånd som matar och ger näring åt större hycklerier, innan jag kan kräva av andra att göra samma sak för att systemet ska ändras. Så länge jag förnekar mitt eget ansvar för mina personliga bidrag till denna pågående tyranni, så kommer absolut ingenting att stoppa vår fortsatta nedstigning i helvetet – detta alltmer berömda ställe långt söderut beläget där vitriolstank, mörker och värme utgör ett angeläget sällskap och inslag till vidare inspiration. Ändrar vi inte på oss själva så ändrar vi på ingenting annat heller. Står vi upp för ingenting så faller vi för allt och utan vår påverkande kraft ändrar sig ingenting. Det är mycket enkelt.
Stupstocken utgörs alltså inte av statsministerposten och den offentliga verkställande makten, som regering eller andra lagstiftande organ, inte av den alltmer uppenbart enfaldiga Högsta domstolen och systemet för " rättvisa", inom akademierna eller näringslivet. Stupstocken står här, just här, inom mig och dig och de och dem. Eftersom ingen egentligen har någon kontroll över någon annan än sig själv, och rent faktiskt aldrig kommer att kunna påverka någon annan än sig själv, så är det första och mest akuta ansvaret att anta förändring inom sitt eget " själv "först om det någonsin skall komma den stora spridningen som effekt. Allt annat flödar från denna omistliga sanning, att "befolkningen" är i slutändan och ensam ansvarigt för "befolkningen". Vi måste därför öka vår individuella emotionella självförståelse för att dynamiken i rörelsen skall rikta sig utåt och spridas, för att den allmänna medvetna medvetenheten skall växa..
Boforsaffären!
Robot 70.
I maj 1984 lämnade Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen in en polisanmälan mot Bofors för vapensmuggling. Bofors hade 1979 och 1980 smugglat 300 exemplar av luftvärnsroboten Robot 70 via Singapore till Förenade Arabemiraten (närmare bestämt emiratet Dubai) och Bahrain i Mellanöstern. Enligt vapenexportlagen så får man inte exportera krigsmateriel till länder som är i krig, har en risk för att hamna i krig eller till ett land som bryter mot de mänskliga rättigheterna. För att kringgå detta sålde man Robot 70 till ett företag i Singapore vid namn Unicorn International som sedan sålde vidare Robot 70 till Dubai och Bahrain. Den 28 maj 1985 trädde Ingvar Bratt fram som mannen som avslöjade affären.
Den 22 december 1989 dömdes Bofors-direktörerna Martin Ardbo, Lennart Pålsson och Hans Ekblom till villkorlig dom för varusmuggling av Stockholms tingsrätt. De tre fick betala kostnaderna för sina försvarsadvokater, Ardbo 920 000 kronor, de övriga drygt en halv miljon var. Nobel Industrier dömdes att betala 11 miljoner kronor i böter för att ha exporterat vapen olagligt.
Mutaffären
Under 1980-talet ville Indien köpa tungt artilleri. Statsminister Olof Palme hade personligen tagit upp saken vid samtal med dåvarande premiärministern Rajiv Gandhi. Från den svenska statens sida hade man också ställt upp med kreditstöd samt med garantistöd, dvs. att ordern skulle fullföljas även om Indien skulle hamna i en väpnad konflikt. Den indiska regeringen hade på ett tidigt stadium, redan 1980, gjort klart att man inte ville se några mellanhänder vid vapenaffärer. Både 1983 och 1985 återkom Indien och uttryckte sitt missnöje över att Bofors använde mellanhänder. I sista förhandlingsomgången fanns två leverantörer, Bofors samt en fransk tillverkare. Ordern var värd 8,4 miljarder kronor. Den 14 mars 1986 beslutade den indiska regeringen att ordern på 410 stycken Haubits 77B skulle gå till Bofors. Med anledning av Olof Palmes begravning var den indiske premiärministern Rajiv Gandhi i Stockholm den 15 mars och överlämnade det officiella beskedet.
Den 16 mars 1987 avslöjade Sveriges Radios Ekoredaktion att Bofors hade mutat sig till ordern. Genom bankkonton i Schweiz hade Bofors kunnat muta lämpliga beslutsfattare i Indien. Bofors förnekade att betalningarna till ett företag i Schweiz hade något samband med Indienaffären. Den 29 april gav utrikeshandelsminister Anita Gradin Riksrevisionsverket, RRV, i uppdrag att undersöka vilka betalningar Bofors gjort till utlandet. Riksrevisionsverkets rapport visade att Bofors betalat ut minst 260 miljoner kronor till ett företag i Schweiz. Huvudintressent i detta företag var en indier, W.N. Chadha, som varit agent åt Bofors i många år. Till RRV uppgav Bofors att man hade avvecklat sina mellanhänder i Indien 1985.
Den 19 augusti 1987 beslöt chefsåklagare Lars Ringberg att inleda förundersökning för bestickning. Denna utredning lades ned i januari 1988. I Indien fick mutskandalen mycket stor uppmärksamhet och anses ha bidragit till att Rajiv Gandhi och Kongresspartiet förlorade parlamentsvalet i november 1989. Bofors-direktören Martin Ardbo kallades till rättegången i Indien 1999 men vägrade att inställa sig.
Den 24 april 2012 framträdde Sten Lindström, tidigare kriminalkommissarie och utredare vid Ekobrottsmyndigheten, och bekräftade att han i samband med avslöjandet överlämnat över 350 dokument till en indisk journalist. Dokumenten innehöll bland annat betalningsinstruktioner till banker, hemliga avtal, mötesprotokoll och anteckningar ur dagböcker. Lindström anger att dåvarande Boforschefen Ardbo till och med dolt mutorna för sin egen marknadsdirektör. Enligt Lindström uppgav Ardbo att han skulle ta sanningen med sig i graven, och inget mer framkom då Lindström träffade Ardbo en kort stund innan han gick bort.
Affären har gett ursprung för uttrycket "Don´t bofors me" i Indien som en beskrivning av någon som försöker bete sig oetiskt!
Nu kan vi med andra ord lägga "Don´t Scania me" eller kanske ännu mer rättvisande "Don´t Wallenberg me" till uttryckskatalogen, då vi ju ej skall förglömma att detta alldeles uppenbraligen är modus operandi på global skala för hela Investor-sfären något som på sistone blivit allt mer uppenbart!
Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här
Följ De Fria på Telegram!
De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!
Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
HEMSIDA: https://defria.se

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram