Ja det är faktiskt upp till poliserna själva att ta tag i och agera på denna fråga, att försöka göra det till något slags BLM vs. Polisen - case opinionsbildningsmässigt är bara larvigt.
Polisen måste agera på detta själva eller finna sig i att luckras upp trovärdighetsmässigt i allmänhetens ögon och utan det förtroendet så är den strukturen inom kort blott ett allt blekare minne.
Kritiken mot polischefernas förfarande har handlat om att det rör sig om vänskapskorruption. Men det är en fråga som Joakim Zander inte vill gå in på.
– Det är möjligt att det handlar om vänskapskorruption. Men det har jag inte utrett. Jag utreder bara straffrättsliga frågor.
Ska man tolka ditt beslut om att lägga ned att det är fritt för styrelsemedlemmar att få en lägenhet i den aktuella fastigheten?
– Ja. Om man har låtit sina styrelsemedlemmar gå före i någon sorts kö så har det inte varit ett straffbart brott enligt brottsbalken. Sedan kan man kanske tycka att det är olämpligt om det är så. De har ju själva hävdat att det inte har funnits någon annan i kön, men jag har inte kollat upp det eftersom det inte har varit avgörande för mitt beslut.
dn.se
Åklagaren lägger ned utredningen mot polischeferna - DN.SE
Efter DN:s avslöjande om höga polischefer som fick hyreslägenheter i en fastighet som ägs av polisens stiftelse anmälde rikspolischefen Anders Thornberg