As-Suwaidi & Saudi Ericsson

2020-10-29
As-Suwaidi (as-Suwaydi, al-Suwaidi, etc .; السويدي) är en arabisk nisbat härledd från suwayd (ett arabiskt namn härrörande från en rot s-w-d "svart", eller från det arabiska namnet Sverige).
 
Al-Suwaidi (arabiska: السويدي) är ett distrikt, i sydvästra Riyadh, Saudiarabien
Det är ett av Riyadhs "bostadsområden" och jämfört med Riyadhs normer är det överbefolkat. Från och med 2005 bodde mer än 500 000 människor i området. Från och med det året bodde många saudier med medelinkomst i Al-Suwaidi.
 
Många människor som flyttade från landsbygden åkte till Al-Suwaidi under "oljeboomen" på 1970-talet och början av 1980-talet. Shaker Abu Taleb och Asharq Al-Awsat från Arab News sa 2005 att samhället "ursprungligen var bortom huvudstadens trängsel. Det är emellertid inte längre fallet." Bradley sa att Al-Suwaidi har rykte "för att vara en bastion av strikt wahhabism "inom folket som bor i Saudiarabien. Bradley tillade att männen "knappast behöver uppmaning" för att kontrastera sina egna liv med rika saudiska prinsar och utlänningar.
 
Förening med terrorism!
 
Distriktet uppmärksammades 2003 när en 26-mans lista över "mest eftersökta terrorister" som publicerades av den saudiska regeringen innehöll 15 män som sägs ha kopplingar till grannskapet. Shaker Abu Taleb och Asharq Al-Awsat från Arab News sa att många saudier jämförde Al-Suwaidi med Fallujah, Irak, en kampplats under Irak-kriget.
 
Ibrahim al-Rayyes, en terroristmisstänkt som dödades i en skjutning med polisen, bodde i Al-Suwaidi. I en 2003-lista över mest eftersökta islamiska fundamentalistiska militanter hade al-Rayyes och cirka 14 av de 26 andra misstänkta antingen kommit från eller bott i Al-Suwaidi. Mer än hälften av dessa misstänkta var akademiker från Imam Muhammad ibn Saud Islamic University.
 
Infälld bild Saudi Ericsson
As-Suwaidi (as-Suwaydi, al-Suwaidi, etc .; السويدي) är en arabisk nisbat härledd från suwayd (ett arabiskt namn härrörande från en rot s-w-d "svart", eller från det arabiska namnet Sverige).
Al-Suwaidi (arabiska: السويدي) är ett distrikt, i sydvästra Riyadh, Saudiarabien
Det är ett av Riyadhs "bostadsområden" och jämfört med Riyadhs normer är det överbefolkat. Från och med 2005 bodde mer än 500 000 människor i området. Från och med det året bodde många saudier med medelinkomst i Al-Suwaidi.
Många människor som flyttade från landsbygden åkte till Al-Suwaidi under "oljeboomen" på 1970-talet och början av 1980-talet. Shaker Abu Taleb och Asharq Al-Awsat från Arab News sa 2005 att samhället "ursprungligen var bortom huvudstadens trängsel. Det är emellertid inte längre fallet." Bradley sa att Al-Suwaidi har rykte "för att vara en bastion av strikt wahhabism "inom folket som bor i Saudiarabien. Bradley tillade att männen "knappast behöver uppmaning" för att kontrastera sina egna liv med rika saudiska prinsar och utlänningar.
Förening med terrorism!
Distriktet uppmärksammades 2003 när en 26-mans lista över "mest eftersökta terrorister" som publicerades av den saudiska regeringen innehöll 15 män som sägs ha kopplingar till grannskapet. Shaker Abu Taleb och Asharq Al-Awsat från Arab News sa att många saudier jämförde Al-Suwaidi med Fallujah, Irak, en kampplats under Irak-kriget.
Ibrahim al-Rayyes, en terroristmisstänkt som dödades i en skjutning med polisen, bodde i Al-Suwaidi. I en 2003-lista över mest eftersökta islamiska fundamentalistiska militanter hade al-Rayyes och cirka 14 av de 26 andra misstänkta antingen kommit från eller bott i Al-Suwaidi. Mer än hälften av dessa misstänkta var akademiker från Imam Muhammad ibn Saud Islamic University.
Infälld bild Saudi Ericsson

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram