Leon Black & Jeffrey Epstein

2020-10-21
För en vecka sedan ställde vi en enkel fråga som svar på en NYT-rapport om att miljardären Leon Black, en av de starkaste ekonomiska hjärnorna i denna generation, som är omgiven 24/7 av experter och specialister - och ännu viktigare, hans egna betalda anställda - i absolut alla finansområden, betalade " självmördande" barnmishandlare och långvarig vän Jeffrey Epstein 50 miljoner dollar efter att den avlidne finansmannen kom ut ur fängelset för pedofili.
Varför?
Eftersom det givna svaret var löjligt: enligt Bloomberg , " I årtionden vände miljardären Leon Black sig till Jeffrey Epstein för ekonomisk rådgivning ."
Men varför skulle en miljardärfinansierare behöva Epstein, som var genomtrög och utan aning om några sofistikerade finansområden, behöva betala Epstein tiotals miljoner för råd?
Svaret från Black's taleskvinna gav inte heller någon mening: Black fick ”personliga fond och finansieringsplaneringsråd samt familjekontorfilantropi och investeringstjänster” från Epstein mellan 2012 och 2017. Vänta ... Black kunde inte få allt detta gratis från världens största riskkapitalföretag som precis som så bara händer att han grundade själv?
Istället var han tvungen att betala Jeffrey 50 miljoner dollar.
"Det är sant att jag betalade herr Epstein miljoner dollar årligen för hans arbete", sa Black i ett brev som svarade på Times-rapporten. "Det är också värt att notera att alla herr Epsteins råd gick igenom av ledande revisorer, advokatbyråer och andra professionella rådgivare." Black tillade i processen med att kasta praktiskt taget alla under bussen och tillade att han "en gång" hade picknickat på Epsteins privata ö med sin familj och att han besökte den döda pedofilen 'då och då' i sitt hus på Manhattan.
Blacks taleskvinna hävdar att de två slutade kommunicera efter en "avgiftsstrid" 2018, och att Black "djupt beklagar att de har varit involverade i honom."
"Det har aldrig förekommit något påstående från någon, inklusive The New York Times, (...) att Mr Black har gjort sig skyldigt till något fel eller olämpligt uppförande", tillade hon.
Det kan dock ändras mycket snart, för i vad som passande i tiden snart kan bli den första stora dominon som drar igång till följd av förra årets Epstein-självmord så rapporterade WSJ just att en grupp av oberoende styrelseledamöter i Apollo Global Management kommer att granska verkställande direktören Leon Blacks förhållande till den utskämde finansiären Jeffrey Epstein.
Vid ett regelbundet planerat möte tisdag morgon, så bad Black att styrelsens ledamöter i konfliktkommittén, som inkluderar Michael E. Ducey, AB Krongard och Pauline Richards, anställa ett advokatbyrå för att granska hans affärsföretag med Epstein. Kommittén intervjuade ett antal företag och valde Dechert LLP tisdag eftermiddag.
Blacks motiv är tydligt: ett "försök" att publicera förnyad spekulation om naturen i hans band till Epstein. Och även om det kan fungera kommer en verkligt objektiv kommitté att ställa många frågor, som börjar med den som vi föreslog ovan: varför betalade Black Epstein 50 miljoner dollar? Och inte bara det, utan också varför de olika täcklagren - NYT citerade en intern rapport från Deutsche Bank som visade betalningar från enheter som kontrollerades av private equity-magnaten till de som kontrollerades av Mr. Epstein.
Vi tvivlar på att det finns ett enkelt svar.
Även om svaret kan vara kommande när vi först upptäcker vad som verkligen hände upptäcks: Black är bland dem som har fått stämningar i en civil utredning på Amerikanska Jungfruöarna om Epsteins affärer. Han har sagt att han avser att samarbeta med utredningen. Den inkluderar väl BTW även det Brittiska Kungahuset i en eller annan omfattning.
Och även om vi är övertygade om att styrelseledamöterna kommer att vara sympatiska mot Black - på samma sätt som Twitter och Facebook är sympatiska mot Hunter Biden - kanske de vill vara försiktiga: private equity-fonder är strukturerade på ett sådant sätt att investerare bara kan rösta på dra sina pengar under mycket specifika omständigheter, till exempel om en chef är dömd för ett brott. Men, som WSJ noterar, har några av Apollos offentliga pensionsfonder investerare uttryckt oro över att frågan kan fortsätta att ge negativa rubriker, sa de som är bekanta med saken.
I ett brev av 12 oktober till Apollos investerare som granskades av The Wall Street Journal sa Black att Mr. Epstein fungerade som rådgivare för honom mellan 2012 och 2017 och att han var "helt omedveten" om Epsteins "förkastliga" uppträdande.
"Jag beklagar djupt att jag har haft någon inblandning i honom", skrev Black. Detta tvivlar vi inte alls på.
Showtime At Apollo: Leon Black's Ties With Epstein Reviewed By Private Equity Giant
zerohedge.com
Showtime At Apollo: Leon Black's Ties With Epstein Reviewed By Private Equity Giant
Some of Apollo’s public-pension-fund investors have expressed concern that the issue may continue to produce negative headlines.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram