Xi Jingping & Geng Biao

2020-10-03

Xi Jingping har naturligtvis en bakgrund med kopplingar till Sverige...

Xi gick med i kommunistpartiets ungdomsförbund 1971 och blev medlem i Kinas kommunistiska parti 1979. Mellan 1975 och 1979 studerade Xi det i dagsläget så aktuella ämnet kemiteknik vid Tsinghuauniversitetet.

Åren 1979 till 1982 arbetade han under sin fars tidigare kollega, den tidigare ambassadören i Sverige Geng Biao, i den Centrala militärkommissionens allmänna avdelning, där han fick inte bara en viss militär erfarenhet. Det var en mycket intressant person ur det svenska perspektivet...

Geng Biao, född 26 augusti 1909 i Liling, Hunan, död 23 juni 2000 i Peking, var en kommunistisk kinesisk politiker och diplomat som blev Folkrepubliken Kinas förste ambassadör i Sverige 1950. Alltså vid starten för det kalla kriget, så förvånande eller hur....

Geng gick med i kommunistpartiets ungdomsförbund 1925 och försökte skapa en proteströrelse bland gruvarbetare i Hunan, men misslyckades. I september 1930 tog han värvning i Röda armén och fyra år senare deltog han i den Långa marschen.

Under det andra sino-japanska kriget var han politisk kommissarie i ett förband i Åttonde routearmén och hans förband intog östra Gansu-provinsen. Efter krigsslutet deltog han i medlingsförsöken med Kuomintang och efter det kinesiska inbördeskriget bröt ut 1946 återgick han till sitt förband och deltog i erövringen av Taiyuan.

När Folkrepubliken Kina grundades blev han utsedd till Kinas ambassadör i tadaaaa...Sverige samt minister i Danmark och Finland. Han blev senare ambassadör i Pakistan, Burma och Albanien. Så förvånande verkligen...

Den 6 oktober 1976 beordrades han att ta kontroll över TV- och radiostationerna i Peking för att underlätta arresteringen av de Fyras gäng. Den 23 januari 1977 blev han formellt utnämnd till chef för den centrala KKP-ledningens s.k. fem-mannagrupp med ansvar för den nationella propagandasektorn. Määäähn det finns inga kopplingar någonstans i detta....

Denna post hade han fram till dess att gruppen upplöstes 1978 och partiets Centrala Propagandadepartement återbildades efter att ha avskaffats som institution vid kulturrevolutionens begynnelse 1966. I och med detta blev Geng nu befordrad till chef (med ministers rang) för KKP:s Centrala Departement för Internationella Kontakter - det var väl ändå rätt passande... År 1978 utsågs han till vice premiärminister i Statsrådet med ansvar för utrikespolitik, den militära industrin, Vaaa.., civilfyget och turism. I januari blev han ledamot i den Centrala militärkommissionen.

År 1981 utsågs han till försvarsminister och blev statsråd följande år. 1983 blev han vice ordförande i Nationella folkkongressens stående utskott och 1985 installerades AXE-växlarna i Kina......

Xi Jingping har naturligtvis en bakgrund med kopplingar till Sverige...

Xi gick med i kommunistpartiets ungdomsförbund 1971 och blev medlem i Kinas kommunistiska parti 1979. Mellan 1975 och 1979 studerade Xi det i dagsläget så aktuella ämnet kemiteknik vid Tsinghuauniversitetet.

Åren 1979 till 1982 arbetade han under sin fars tidigare kollega, den tidigare ambassadören i Sverige Geng Biao, i den Centrala militärkommissionens allmänna avdelning, där han fick inte bara en viss militär erfarenhet. Det var enmycket intressant person ur det svenska perspektivet...

Geng Biao, född 26 augusti 1909 i Liling, Hunan, död 23 juni 2000 i Peking, var en kommunistisk kinesisk politiker och diplomat som blev Folkrepubliken Kinas förste ambassadör i Sverige 1950. Alltså vid starten för det kalla kriget, så förvånande eller hur....

Geng gick med i kommunistpartiets ungdomsförbund 1925 och försökte skapa en proteströrelse bland gruvarbetare i Hunan, men misslyckades. I september 1930 tog han värvning i Röda armén och fyra år senare deltog han i den Långa marschen.

Under det andra sino-japanska kriget var han politisk kommissarie i ett förband i Åttonde routearmén och hans förband intog östra Gansu-provinsen. Efter krigsslutet deltog han i medlingsförsöken med Kuomintang och efter det kinesiska inbördeskriget bröt ut 1946 återgick han till sitt förband och deltog i erövringen av Taiyuan.

När Folkrepubliken Kina grundades blev han utsedd till Kinas ambassadör i tadaaaa...Sverige samt minister i Danmark och Finland. Han blev senare ambassadör i Pakistan, Burma och Albanien. Så förvånande verkligen...

Den 6 oktober 1976 beordrades han att ta kontroll över TV- och radiostationerna i Peking för att underlätta arresteringen av de Fyras gäng. Den 23 januari 1977 blev han formellt utnämnd till chef för den centrala KKP-ledningens s.k. fem-mannagrupp med ansvar för den nationella propagandasektorn. Määäähn det finns inga kopplingar någonstans i detta....

Denna post hade han fram till dess att gruppen upplöstes 1978 och partiets Centrala Propagandadepartement återbildades efter att ha avskaffats som institution vid kulturrevolutionens begynnelse 1966. I och med detta blev Geng nu befordrad till chef (med ministers rang) för KKP:s Centrala Departement för Internationella Kontakter - det var väl ändå rätt passande... År 1978 utsågs han till vice premiärminister i Statsrådet med ansvar för utrikespolitik, den militära industrin, Vaaa.., civilfyget och turism. I januari blev han ledamot i den Centrala militärkommissionen.

År 1981 utsågs han till försvarsminister och blev statsråd följande år. 1983 blev han vice ordförande i Nationella folkkongressens stående utskott och 1985 installerades AXE-växlarna i Kina......

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram