Medvetet Utfall

2020-10-02

Utfall – Vet du vad du vill? De flesta människor vet vad de inte vill ha i stället för vad de vill ha.

Frågan måste besvaras positivt. Exempelvis ”Jag vill vara smal” i stället för ”Jag vill inte vara tjock”

Sensoriskt medvetande – Vet du vad du får? Att lägga märke till hur och vad du tänker och känner gör att du kan ändra din inre erfarenhet till att göra den mer användbar för dig själv. Detta kommer att påverka ditt kroppsspråk och din röst. Även genom att uppmärksamma andras kroppsspråk och tonläge ger det dig mycket mer information om vad andra människor tänker och känner.

Flexibilitet – Är du villig att göra något annorlunda? Vi tenderar att återgå till gamla mönster och beteenden - söka trygghet framför utveckling. Att utveckla sin flexibilitet är det bästa sättet att förändra sitt liv och bli mer effektiv i det egna utvecklingsarbetet.

Agera – Vad tänker du göra och när? Agera nu! Om det du gör inte fungerar, gör något annat.

Det sägs att en regering kan göra i stort sett vad den vill så länge den kan skydda befolkningen från konsekvenserna av sina handlingar. Ju längre som skölden håller, desto svårare blir det eventuella fallet. Vid någon tidpunkt, när den allmänna befolkningen mestadels är beroende av regeringen för grundläggande tjänster, distribution, skydd och ordning, kommer de som är mest utsatta för personlig katastrof att försvara och stödja den enhet som förstör dem.

Om regeringen är styrd av ekonomi så kommer den som styr ekonomin att se till att skuldbelägga regeringen, bara för att kunna tillsätta en annan kontrollerad regering som går samma öde till mötes.

När jag läste om historiska händelser som ledde till en individuell och kollektiv katastrof undrade jag ofta hur och varför de inte såg det komma. Ur min historiskt avlägsna och då lite ointresserade synvinkel, är det ändå uppenbart för mig vad som närmade sig snabbt för dem som snart skulle plattas mellan en sten och en hård plats.

Jag tror jag förstår det bättre nu. Livet som upplevs inifrån den kokande grytan - boxen, är inte detsamma när det väl ses utifrån. Vår tendens att rationalisera och rättfärdiga även de mest galna förhållandena går därför bortom möjlig logisk förklaring. Denna psykologiska patologi, det så kallade mänskliga medvetandet, är just anledningen till att historien först upprepas och sedan inte upprepas, det rimmar verkligen alltmer alltmer illa med tiden när informationsrörlighetsriktningen byter riktning och tillvaron bygger på lögnen.

 
Utfall – Vet du vad du vill? De flesta människor vet vad de inte vill ha i stället för vad de vill ha.

Frågan måste besvaras positivt. Exempelvis ”Jag vill vara smal” i stället för ”Jag vill inte vara tjock”

Sensoriskt medvetande – Vet du vad du får? Att lägga märke till hur och vad du tänker och känner gör att du kan ändra din inre erfarenhet till att göra den mer användbar för dig själv. Detta kommer att påverka ditt kroppsspråk och din röst. Även genom att uppmärksamma andras kroppsspråk och tonläge ger det dig mycket mer information om vad andra människor tänker och känner.

Flexibilitet – Är du villig att göra något annorlunda? Vi tenderar att återgå till gamla mönster och beteenden - söka trygghet framför utveckling. Att utveckla sin flexibilitet är det bästa sättet att förändra sitt liv och bli mer effektiv i det egna utvecklingsarbetet.

Agera – Vad tänker du göra och när? Agera nu! Om det du gör inte fungerar, gör något annat.

Det sägs att en regering kan göra i stort sett vad den vill så länge den kan skydda befolkningen från konsekvenserna av sina handlingar. Ju längre som skölden håller, desto svårare blir det eventuella fallet. Vid någon tidpunkt, när den allmänna befolkningen mestadels är beroende av regeringen för grundläggande tjänster, distribution, skydd och ordning, kommer de som är mest utsatta för personlig katastrof att försvara och stödja den enhet som förstör dem.

Om regeringen är styrd av ekonomi så kommer den som styr ekonomin att se till att skuldbelägga regeringen, bara för att kunna tillsätta en annan kontrollerad regering som går samma öde till mötes.

När jag läste om historiska händelser som ledde till en individuell och kollektiv katastrof undrade jag ofta hur och varför de inte såg det komma. Ur min historiskt avlägsna och då lite ointresserade synvinkel, är det ändå uppenbart för mig vad som närmade sig snabbt för dem som snart skulle plattas mellan en sten och en hård plats.

Jag tror jag förstår det bättre nu. Livet som upplevs inifrån den kokande grytan - boxen, är inte detsamma när det väl ses utifrån. Vår tendens att rationalisera och rättfärdiga även de mest galna förhållandena går därför bortom möjlig logisk förklaring. Denna psykologiska patologi, det så kallade mänskliga medvetandet, är just anledningen till att historien först upprepas och sedan inte upprepas, det rimmar verkligen alltmer alltmer illa med tiden när informationsrörlighetsriktningen byter riktning och tillvaron bygger på lögnen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram