Trump & Vapenaffärer

2020-09-15
Hahahaha 😃
Hittills har USA haft en politik att inte sälja avancerade vapen till Gulf-länderna som kan undergräva det militära övertaget för dess långvariga allierade Israel i regionen.
USA: s president Donald Trump har nu sagt att han inte skulle ha något problem med att sälja moderna USA-tillverkade vapen till Gulf-länderna, istället för att sälja dem uteslutande till Israel i regionen. Hans uttalande kommer i kölvattnet av att Israel slagit fast två fredsavtal med Gulf-länderna, Förenade Arabemiraten och Bahrain, på några veckor, vilket påstås rensa vägen för Abu Dhabis länge omhuldade önskan att köpa F-35-plan, EA-18G Growler-plan och Reaper-drönare.
"De är mycket rika länder för det mesta. Jag personligen skulle inte ha några problem med det. Vissa människor gör det, de säger [...] kanske de går i krig", sa Trump.
POTUS fortsatte med att klargöra att han är specifikt redo att sälja den senaste femte generationens smygstridsflygplan, F-35, och noterade att en sådan möjlighet skulle innebära "enormt med jobb hemma". På tal om arabvärlden tillade presidenten på en sidokonferens att han hade "haft en möjlighet" för att "ta bort" Syriens president Bashar Assad, men valde att inte göra det på grund av motstånd mot åtgärden från dåvarande försvarsminister James Mattis.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram