Fazel Fazly - Svensk Afghan I Afghanistan

2020-09-01
Nämen det var väl ändå helt totalt oväntat.....eller inte alls med avseende på den geopolitiska utvecklingen för den Djupa Staten - den kommande avvecklingen av den densamma.
Vi kan väl säga att analogin till den Irakiske Försvarsministern inte är direkt otydlig, men lugn det här blir riktigt smaskigt.
NU skall man nog inte som Afghan sätta sig på något flyg till Sverige, typ som det flygplan som skulle till Ukraina från Iran med Global Eye - Korpen - kraxande runt i den elektroniska krigföringens faggor.
Att man har lagt ut ett rökspår med att kunna rekvirera Arlandabussar för transport i väst-nordvästlig riktning för att lugna misstänksamma Afghaner, gör nog ingenting bättre. Nu är det kort sagt inte läge att sitta inne med en massa information om vad för verksamhet som i grund och botten har bedrivits i Afghanistan av svenska intressen.
Fazel Fazly sitter i regeringsställning i Afghanistan han vet helt säkert en hel jävla massa om olika saker i den meningen – samtidigt som han är folkbokförd i Sverige där han lyft föräldrapenning.
Nu har 43-åringen blivit föremål för både svenska UD och Skatteverket, vilket alltså innebär att verksamheten som sådan nu måste avvecklas.
– Det har kommit in en anmälan om ett bosättningsärende, säger Ingela Larsson på Skatteverket, vilket som vanligt egentligen bara är en ren funktion för politisk opinionsbildning.
Under rubriken “Svensk medborgare i regeringsställning” skriver den svenska ambassadören Caroline Vicini:
“Den svenske medborgaren Dr. Fazel Fazli är sedan några månader chef för den afghanska presidentadministrationen”. Man kan på goda grunder säga att det där med Donald Trump, det är inte alls så populärt i alla läger, kanske allra minst när det kommer till narkotikaverksamheter.
I övrigt är handlingen till stora delar av i sammanhanget mycket naturliga skäl, sekretessmaskerad för att inte störa “Sveriges förbindelser med annan stat”.
Fazel Fazly har enligt UD-handlingen bott i Sverige sedan 2009. Enligt Skatteverket är han bosatt i en villa söder om Stockholm tillsammans med fem andra vuxna personer. Han fick kanske vuxna barn direkt 😉
Nåja skämt åsido:
På sociala medier har Fazel Fazly hundratusentals följare och på bilder han lägger upp från sitt arbete skildras hur han möter ambassadörer, bland dem den svenska, så han bekämpar coronaviruset och reser världen runt med presidenten. Jättegulligt helt enkelt...
Samtidigt är han skriven i Sverige och enligt Försäkringskassan har han tagit del av den svenska socialförsäkringen så sent som november 2018 då han lyfte föräldrapenning.
Fazel Fazly arbetade som läkare i flera år i Sverige men fick alltså enligt hans egen Facebook-sida den 30 juni 2018 ett nytt jobb i Afghanistan – som chefsrådgivare till presidenten Ashraf Ghani.
Så vad är det då som gör allt detta så intressant?
Jo, I och med att den 27:e svenska kontingenten (FS 27) under 2014 övergick fokus på rådge de afghanska säkerhetsstyrkorna. Insatsen ändrades snabbt genom att ISAF avslutades den 31 december 2014 och övergick till Resolute Support Mission (RSM) den 1 januari 2015, där det svenska bidraget består av drygt 30 personer; huvuddelen officerare och rådgivare åt de afghanska säkerhetsstyrkorna omkring Mazar-e-Sharif och nu så skalar Donald Trump ner den reguljära verksamheten i Afghanistan.
Med tanke på Narcodollarns beroende av Narkotikahandeln, ja för att inte tala om HSBC:s beroende av densamma, så är följande av Sergei Lavrov inte mer än mycket föga förvånande:
"Den amerikanska operationen mot talibanerna och al-Qaida stöddes av alla länder. Det är en annan sak som efter att ha fått internationellt godkännande, USA och dess Nato-allierade, som tog över i Afghanistan, började agera ganska inkonsekvent, för att uttrycka det milt. Under sin verksamhet i Afghanistan, har terroristhotet inte utrotas, utan narkotikans hot har ökat många gånger om. Narkotikaindustrin blomstrade. Det finns faktiska bevis för att en del av Natos trupper i Afghanistan blundat för den illegala narkotikahandel, även om de inte var direkt inblandade i dessa kriminella system. Afghanistan är ett enskilt fall, även om den nuvarande utvecklingen där, som är en följd av Natos operationella misslyckande, trots att carte - blanche tas emot från det internationella samfundet, kan betraktas som en möjligen oavsiktlig orsak som lyckades skapa kaos. I Irak, Syrien och Libyen, var detta kaos skapat avsiktligt."
Men Sergey Lavror gav sig minsann inte med detta, han fyllde ju på med följande senare den 10 juli / TASS /:
Ryssland insisterar på att det förekommer återkommande rapporter om möjlig användning av Nato-flygplan för att transportera droger i och från Afghanistan, vilket ska undersökas, sa den ryska utrikesministern på fredagen.
"Vi kan ännu inte verifiera dessa rapporter till 100%, men sådana rapporter kommer för regelbundet för att ignoreras. Om militära flygplan användes över Afghanistan, kunde de bara ha varit Natos flygplan och sådana flygningar kunde ha utförts endast av militären eller underrättelsetjänsterna. Naturligtvis måste sådan information undersökas noggrant, först och främst i USA, "betonade Lavrov.:....

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram