Italienskt Om Navalnys Förgiftning

2020-08-30
Vi tackar den Italienske professorn för hans flitiga lyssnande på våra mysklipp 😉
Tadaaa...
Den "statligt sponsrade förgiftningsteorin" har flera svagheter, skrev Pellicciari, med sikte på den politiska kostnad som Navalnys bortgång under misstänkta omständigheter skulle medföra för Moskva. En oppositionsfigurs död skulle oundvikligen fästas som skuld på Kreml, vilket skulle leda till sanktioner och ytterligare skada dess redan skadade rykte.
Det skulle också driva på inhemskt missnöje, vilket skulle vara alltför tidigt, med tanke på att Ryssland, precis som många andra nationer, för närvarande måste ta itu med både en ekonomisk avmattning och trötthet i allmänheten med de sociala distanseringsåtgärder som Covid-19-pandemin ledde till.
Fördelarna med att ta bort Navalny från bilden är i bästa fall tveksamma. Han kan hyllas som den ryska oppositionsledaren av den västerländska pressen, men i verkligheten leder han en relativt liten fraktion av brutna antiregeringsstyrkor i Ryssland. Hans korruptionsutredningar och organisering av protester gör honom till en törn i Kremls sida, men inte ett realistiskt hot mot makten, säger Pellicciari.
Vi kan ju lägga till att samma princip gäller som vi har återkommande påpekat i Mysen för situationen i Vitryssland med den "landsflyktiga hemmamamman"
If Navalny was poisoned, unlikely it was by Putin: Italian professor tears down ‘state-sponsored assassination’ theory
rt.com
If Navalny was poisoned, unlikely it was by Putin: Italian professor tears down ‘state-sponsored assassination’

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram