Bokstavskombinationsorganisationer Inom Underrättelsetjänstverksamheten

2020-08-26

På tal om Thule, Palme, Kennedy och det kalla kriget.

Under de senaste decennierna, medan vi har blivit alltmer upptagna och försöker vara vad som samhället säger är definierat som framgångsrik, missade vi alla många förändringar i vår omvärld. Eller kanske vi borde vara mer försiktiga mot oss själva och säga att vi helt enkelt är lite långsamma med att komma ikapp...

Detta är något märkligt eftersom vi också har blivit bombarderade med snabbt ökande mängder av det som vi säger är information, så man skulle lätt kunna tro att det kan ha blivit lättare att hålla jämna steg och det blev det också för några. Men det var också så att det var ännu fler som gick bort sig i stormen.

Så medan vi var upptagna med att vara upptagna, var vi till exempel i stort sett förbiseende av att USA inte längre är en gynnsam kraft i världen och att landet inte sprider demokrati eller frihet. Nu kan man argumentera om i vilken utsträckning landet någonsin har varit sanningsenligt i den meningen, och det borde man verkligen göra, men den uppfattningen var utan tvekan i någon mening i alla fall närmare sanningen för 70 år sedan, i slutet av andra världskriget, än vad den är idag.

En annan förändring som vi verkligen inte verka kunna få in i huvudet, är hur media har förvandlats från vad vi i alla fall trodde var en informationskälla till en källa av - för fabricerade - berättelser. Vi kommer alla idag att säga till någon i en eller annan grad att vi vet att våra medier matar oss med propaganda, men återigen utan tvekan, det är få av oss som verkligen kan identifiera i vilken utsträckning som det verkligen är sant vad som förmedlas. Vi känner alltför ofta till vår verklighet i en alltför liten utsträckning. Så det är kanske ingen stor överraskning med tanke på överdoseringen av vad som går för att utgöra information i form av exempelvis bröd och skådespel, men detta bör i alla händelser vederbörligen noteras.

Hittills har det gått bra, du är inte så smart som du tror. Besvikelse? Men ändå lätt att förneka i det privata utrymmet i ditt eget huvud! Om du klär av dig och står framför spegeln, kanske inte så lätt..

Som sagt, med sjutton redovisade fristående bokstavskombinationsorganisationer inom underrättelsetjänstverksamheten i USA och hur många kan du själv namnet på som svensk? Vilka finns det i Sverige? Sitter allt samman i ett globalt kluster? Så kan man säga att staten i staten – a.k.a den Djupa – den är svår att ta miste på förekomsten av om man anstränger sig, men gör man inte det, ja då blir det vad det blir.

Bara tanken på att dessa sjutton i USA, börjar konkurrera sinsemellan utom vad som enligt den allmänna uppfattningen "skall" vara den centrala koordinationens kontroll – a.k.a CIA, borde ju få vem som helst att inse att någonting har gått kraftigt snett (eller rätt då alltså beroende på uppfattat syfte) någonstans längs resans gång…

Så när svenska medier hyllar dessa underrättelsetjänsters insatser, ja då är det inte så mycket kvar att diskutera.

Hoover och FBI spelades upp av främst Allen Dulles eftersom behovet av ”kommunism” var en given förutsättning för det ”Kalla Krigets” trovärdighet. Hoover å sin sida misstänkte därför också allt och alla inklusive Allen Dulles och att han inte skulle ha haft komprometterande handlingar för Dulles gällande mordet på JFK, det kan vi helt enkelt utesluta.

Att uppgifter om Marilyn Monroe börja att cirkulera nu igen är en intressant aspekt på saken, eftersom hon stod under bevakning av både CIA och FBI – som dessutom inte koordinerade insatserna….det gick så långt att Allen Dulles till och med riggade och läckte inspelningar av sina samtal med Hoover som påvisar ett samarbete.

Tidigt på morgonen den 5 augusti 1962 avled Marilyn Monroe i sömnen efter en överdos av barbiturater. Hon avled i sitt hem på 12305 5th Helena Drive i Los Angeles-stadsdelen Brentwood. Det har aldrig blivit helt klarlagt hur och varför Monroe dog. Det finns alltså olika teorier om att hon blivit mördad och att mordet var knutet till familjen Kennedy, då John F. Kennedy precis hade avslutat en affär med Marilyn Monroe. Vissa sådana teorier menar alltså att exempelvis CIA eller Federal Bureau of Investigation skulle ha ”ordnat” Monroes död för att undvika ett äventyrande av presidentämbetet. Vi har en aning om vem som spelade vilken fiol i den ensemblen....

För hon hade ju faktiskt även ett eget produktionsbolag i Hollywood och hon hade just avslutat en affär med Kennedy, som 1961 hade sparkat Allen Dulles för att ha ställt till ”Grisbuktsincidenten” för att accelerera det kalla kriget – på uppdrag av den gamla vanliga konstellationen – och som hade tillsatt John McCone som chef för CIA. Kennedy ville som bekant avsluta det kalla kriget.

McCone var långt mer inriktad för underrättelsetjänstverksamhet än för direkt operativ verksamhet – falska flaggor, vilket nog somliga i dag måste erkänna ändå var tursamt för dem själva.

På tal om Thule, Palme, Kennedy och det kalla kriget.

Under de senaste decennierna, medan vi har blivit alltmer upptagna och försöker vara vad som samhället säger är definierat som framgångsrik, missade vi alla många förändringar i vår omvärld. Eller kanske vi borde vara mer försiktiga mot oss själva och säga att vi helt enkelt är lite långsamma med att komma ikapp...

Detta är något märkligt eftersom vi också har blivit bombarderade med snabbt ökande mängder av det som vi säger är information, så man skulle lätt kunna tro att det kan ha blivit lättare att hålla jämna steg och det blev det också för några. Men det var också så att det var ännu fler som gick bort sig i stormen.

Så medan vi var upptagna med att vara upptagna, var vi till exempel i stort sett förbiseende av att USA inte längre är en gynnsam kraft i världen och att landet inte sprider demokrati eller frihet. Nu kan man argumentera om i vilken utsträckning landet någonsin har varit sanningsenligt i den meningen, och det borde man verkligen göra, men den uppfattningen var utan tvekan i någon mening i alla fall närmare sanningen för 70 år sedan, i slutet av andra världskriget, än vad den är idag.

En annan förändring som vi verkligen inte verka kunna få in i huvudet, är hur media har förvandlats från vad vi i alla fall trodde var en informationskälla till en källa av - för fabricerade - berättelser. Vi kommer alla idag att säga till någon i en eller annan grad att vi vet att våra medier matar oss med propaganda, men återigen utan tvekan, det är få av oss som verkligen kan identifiera i vilken utsträckning som det verkligen är sant vad som förmedlas. Vi känner alltför ofta till vår verklighet i en alltför liten utsträckning. Så det är kanske ingen stor överraskning med tanke på överdoseringen av vad som går för att utgöra information i form av exempelvis bröd och skådespel, men detta bör i alla händelser vederbörligen noteras.

Hittills har det gått bra, du är inte så smart som du tror. Besvikelse? Men ändå lätt att förneka i det privata utrymmet i ditt eget huvud! Om du klär av dig och står framför spegeln, kanske inte så lätt..

Som sagt, med sjutton redovisade fristående bokstavskombinationsorganisationer inom underrättelsetjänstverksamheten i USA och hur många kan du själv namnet på som svensk? Vilka finns det i Sverige? Sitter allt samman i ett globalt kluster? Så kan man säga att staten i staten – a.k.a den Djupa – den är svår att ta miste på förekomsten av om man anstränger sig, men gör man inte det, ja då blir det vad det blir.

Bara tanken på att dessa sjutton i USA, börjar konkurrera sinsemellan utom vad som enligt den allmänna uppfattningen "skall" vara den centrala koordinationens kontroll – a.k.a CIA, borde ju få vem som helst att inse att någonting har gått kraftigt snett (eller rätt då alltså beroende på uppfattat syfte) någonstans längs resans gång…

Så när svenska medier hyllar dessa underrättelsetjänsters insatser, ja då är det inte så mycket kvar att diskutera.

Hoover och FBI spelades upp av främst Allen Dulles eftersom behovet av ”kommunism” var en given förutsättning för det ”Kalla Krigets” trovärdighet. Hoover å sin sida misstänkte därför också allt och alla inklusive Allen Dulles och att han inte skulle ha haft komprometterande handlingar för Dulles gällande mordet på JFK, det kan vi helt enkelt utesluta.

Att uppgifter om Marilyn Monroe börja att cirkulera nu igen är en intressant aspekt på saken, eftersom hon stod under bevakning av både CIA och FBI – som dessutom inte koordinerade insatserna….det gick så långt att Allen Dulles till och med riggade och läckte inspelningar av sina samtal med Hoover som påvisar ett samarbete.

Tidigt på morgonen den 5 augusti 1962 avled Marilyn Monroe i sömnen efter en överdos av barbiturater. Hon avled i sitt hem på 12305 5th Helena Drive i Los Angeles-stadsdelen Brentwood. Det har aldrig blivit helt klarlagt hur och varför Monroe dog. Det finns alltså olika teorier om att hon blivit mördad och att mordet var knutet till familjen Kennedy, då John F. Kennedy precis hade avslutat en affär med Marilyn Monroe. Vissa sådana teorier menar alltså att exempelvis CIA eller Federal Bureau of Investigation skulle ha ”ordnat” Monroes död för att undvika ett äventyrande av presidentämbetet. Vi har en aning om vem som spelade vilken fiol i den ensemblen....

För hon hade ju faktiskt även ett eget produktionsbolag i Hollywood och hon hade just avslutat en affär med Kennedy, som 1961 hade sparkat Allen Dulles för att ha ställt till ”Grisbuktsincidenten” för att accelerera det kalla kriget – på uppdrag av den gamla vanliga konstellationen – och som hade tillsatt John McCone som chef för CIA. Kennedy ville som bekant avsluta det kalla kriget.

McCone var långt mer inriktad för underrättelsetjänstverksamhet än för direkt operativ verksamhet – falska flaggor, vilket nog somliga i dag måste erkänna ändå var tursamt för dem själva.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram