Patologisk Dumhet Eller Monumental Ignorans?

2020-08-19
19 augusti 2012

 

Undrar hur en människa ser ut inuti som moraliskt försvarar det logiskt konsekventa i att ett vinstmaximeringsbeteende INTE innebär att om pengar-krediter för samhällets handel med varor och tjänster, skapas med enskilt vinstmaximeringssyfte till priset av ränta, så kommer detta beteende inte att ovillkorligen innebära en ökande systemisk riskbenägehet hos penningskaparna (bankerna) till men för samhället. Det kommer inte heller enligt samma moraliska ställningstagande innebära att samhället hamnar i en deflationskris grundad på den finansiella ekonomins tillväxtkrav som bara kan lösas genom hyperinflation i realekonomin och stort allmänt lidande.

Jag undrar om det är främst den patologiska dumheten eller den monumentala ignoransen som i detta har talat högst till det moraliska ställningstagandets fördel hos dessa politiska och finansiella företrädare? Eller kan det vara en kombination av dessa båda? Oavsett vilket, så är konsekvenserna för samhället och människorna desamma och de som tjänar på detta är som sagts alltid bankerna i det innevarande systemet.

 
 
19 augusti 2012 ·  

Undrar hur en människa ser ut inuti som moraliskt försvarar det logiskt konsekventa i att ett vinstmaximeringsbeteende INTE innebär att om pengar-krediter för samhällets handel med varor och tjänster, skapas med enskilt vinstmaximeringssyfte till priset av ränta, så kommer detta beteende inte att ovillkorligen innebära en ökande systemisk riskbenägehet hos penningskaparna (bankerna) till men för samhället. Det kommer inte heller enligt samma moraliska ställningstagande innebära att samhället hamnar i en deflationskris grundad på den finansiella ekonomins tillväxtkrav som bara kan lösas genom hyperinflation i realekonomin och stort allmänt lidande.

Jag undrar om det är främst den patologiska dumheten eller den monumentala ignoransen som i detta har talat högst till det moraliska ställningstagandets fördel hos dessa politiska och finansiella företrädare? Eller kan det vara en kombination av dessa båda? Oavsett vilket, så är konsekvenserna för samhället och människorna desamma och de som tjänar på detta är som sagts alltid bankerna i det innevarande systemet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram