Mineraler, Kopplingar & Batterier

2020-08-12

Av Per Grefberg.

"The art of cloaking" på Arsenalsgatan 8C betyder i detta fall, i ett av de perspektiv vi valt att titta på att:

Pursuit Minerals är ett prospekteringsbolag med bas i Australien, Vart man har sina projekt väcker nyfikenhet så här i exponeringstider.

Usa, Finland, Norge, Sverige, Australien är de länder man har pågående prospektering. Huvudägaren är Teck, vilket är ett Kanadensiskt mineralbolag men anor till tidigt 1900 tal.

Titta på ovan kluster och bara tänk tanken ett steg....
och det blir inte sämre vi lovar

Teck ägs till stora delar av Sumitomo Group som är ett Japanskt konglomerat med anor sedan 1605, de står som ägare till flera hundra bolag, varav de mest kända kan anses vara Mazda och Electronictillverkaren NEC. (läs gärna på carlnorberg.se om Japan)

NEC beskrivs såhär av Ericsson själva i samband med ett licensavtal för 3G plattformen U250 år 2005:

Om NEC Corporation
NEC Corporation (NASDAQ: NIPNY) (FTSE: 6701q.l) är en av världens ledande leverantörer av Internet-, bredbandsnätverks- och företagslösningar dedikerade till att tillgodose de specialiserade behoven hos dess mångfaldiga och globala kundbas. NEC rankas som ett av världens främsta patentproducerande företag och levererar skräddarsydda lösningar inom nyckelfältet dator-, nätverks- och elektronapparater, genom att integrera sina tekniska styrkor i IT och nätverk och genom att tillhandahålla avancerade lösningar för halvledare genom NEC Electronics Corporation. NEC-koncernen sysselsätter mer än 140 000 anställda över hela världen och hade en nettoomsättning på 4 906 miljarder yen (cirka 47 miljarder dollar) under räkenskapsåret som slutade mars 2004. För ytterligare information, besök NEC: s hemsida på: http://www.nec .com.

För några dagar sedan tog vi upp Qualcomm och kopplingen till Huawei och det embargo som USA satt för handel med Huawei,
Ni minns även den produktutveckling som gjorts beträffande 5G och Ericsson...

År 2005 Klagade man till EU på följande sätt mot ingen mindre än Qualcomm

Leading mobile wireless technology companies call on European Commission to investigate Qualcomm's anti-competitive conduct
Broadcom, Ericsson, NEC, Nokia, Panasonic Mobile Communications and Texas Instruments have each filed Complaints to the European Commission requesting that it investigate and stop Qualcomm's anti-competitive conduct in the licensing of essential patents for 3G mobile technology.
PRESS RELEASE OCT 28, 2005 10:30 (GMT +00:00)

Som sagt det har varit i säck innan det kom i påse även här....
Så varför Bergsstaten gör som man gör... Googla gärna lite på ABB och NEC, de planerar visst att bygga Micronät för elförsörjning tillsammans, och för det så behövs......
BATTERIER /Per Grefberg

svd.se
Utländska bolag har mutat in ett område motsvarande två Gotland i jakt på…
Utländska bolag har mutat in ett område motsvarande två Gotland i jakt på sällsynta mineraler i lågskattelandet Sverige. Mineralerna behövs för klimatomställningen – men ett förgiftat gruvhål i Hälsingland visar på riskerna med den nya svenska mineralruschen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram