Ryssland, Kina & Dollarn

2020-08-07

I slutet av förra året lyste uppgifter som släppts av PBOC och den ryska centralbanken ett ljus på en oroande - åtminstone för USA - trend: När Trump-administrationen körde upp sanktionstrycket mot Ryssland och Kina har båda länderna och deras centralbanker väsentligt "diversifierade" sina valutareserver, dumpat dollar och köpt upp guld och varandras valutor.

"Ryssland har en betydligt mer avgörande ställning gentemot USA [än Kina gör]," sade Maslov. "Ryssland är vana vid att slåss, det håller inte med förhandlingar. Ett sätt för Ryssland att göra Kinas ställning mer avgörande, mer villigt till att slåss är att visa att det stöder Peking på finansiell nivå."

Sex år har gått mellan att Ryssland och Kina öppnade valutaswapplinjer mellan sina centralbanker 2014, det treåriga avtalet utvidgades 2017 och nu.

När du försöker bedöma den långsiktiga risken, kom ihåg: Det har tydligen tilldelats ett helt team av publicister att hjälpa till att sprida sin oro över det potentiella fallet från ett "huvudkrig" mellan USA och Kina. Det är värt att komma ihåg att Kina har mycket mer finansiell eldkraft som USA kan bedöva än som många vitsord är villiga att erkänna....

"Many expected that this would be a military alliance or a trading alliance, but now the alliance is moving more in the banking and financial direction, and that is what can guarantee independence for both countries."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram