S-U-P-E-R-VI-K-T-I-G-T
Under ett torsdagstal vid Richard Nixons presidentbibliotek i Yorba Linda, Kalifornien, sa USA: s utrikesminister Mike Pompeo att det kinesiska konsulatet i Houston, Texas, var ett "nav för spioneri och stöld av immateriell egendom".
Kan det ha varit så länge av någon anledning i denna typ av sammanhang.....
Kina har "ryckt bort våra uppskattade immateriella rättigheter och affärshemligheter och kostat miljontals jobb över hela Amerika. Det raserade försörjningskedjor bort från Amerika och skapar sedan en marknad med slavarbete", tillade Pompeo , och noterade också att en NATO-allierad inte vill stå upp mot Kina.
Allierades "blyghet kommer att skada dess folk, som sådan blyghet historiskt har", tillade utrikesministern utan att avslöja vilken allierad han hänvisade till. Allierad och medlem är ibland olika saker...
"Om vi böjer knä nu, kan våra barns barn vara berömda av kommunistpartiet ... Men det här handlar inte om inneslutning. Köp inte det. Det är en komplex utmaning," tillade Pompeo och antydde det faktum att Kina spelar en viktig roll i den globala ekonomin.
"Att säkra våra friheter från det kinesiska kommunistpartiet är vår tids uppdrag", tillade Pompeo. Som alltså kanske har idéer som gäller historisk geopolitisk strategiskt operativ verksamhet som bedrevs i Asien typ i Kina på 1950-talet. BTW träffade inte han den där sagan om 200 - åringen som försvann någon lirare från Kina?
Under sitt tal kallade Pompeo också - alltså så otroligt oväntat påpassligt - det kinesiska multinationella teknikföretaget Huawei för ett "nationellt säkerhetshot." Medan Ericsson är en "nationell säkerhetsfråga"
"Vi har slutat låtsas som om Huawei är ett oskyldigt telekommunikationsföretag. Vi kallar det vad det är - ett nationellt säkerhetshot - och har vidtagit åtgärder i enlighet därmed", konstaterade Pompeo.
Den amerikanska regeringen beordrade på tisdag kväll kinesiska diplomater att stänga landets konsulat i Houston inom 72 timmar.
"[Kina] har i flera år engagerat sig i massivt olagligt spioneri- och påverkansoperationer i USA mot amerikanska regeringstjänstemän och amerikanska medborgare," sa talsmannen Morgan Ortagus på tisdag.
Folkrepubliken Kinas ambassad till USA kallade på onsdagen USA: s beslut att stänga konsulatet i Houston för en "politisk provokation."
"Vi fördömer och motsätter oss starkt det plötsliga kravet på stängning av det kinesiska generalkonsulatet i Houston," sade ambassaden i en tweet på onsdagen . "Detta är en politisk provokation. Vi uppmanar USA att omedelbart återkalla detta felaktiga beslut. Annars måste Kina svara med legitima och nödvändiga åtgärder."
SÅ vem kan det då egentligen vara som dessa båda parter är så engagerade i?
Det öppna svaret kan givetvis vara Tyskland och så länge det finns ett öppet svar, så är ju den Djupa Staten bakbunden till stillhet, men när den väl släpps lös öppet och skall fällas av den allmänna opinionen...då vill det till att den inte har för mycket klor och tänder kvar bakom den falska blygheten, för då kommer den att försöka skada både sig själv och andra...
Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.