Först så påminner vi om Syrien, Jemen och Iran eftersom vissa av de länder där Ericssons papper inte ser ut att vara i sin ordning var nämligen extremt känsliga att göra affärer i.
Bland annat tar interna mejl upp ett avtal för 2011/2012 med ett konsultbolag i Syrien, ett från 2013 med ett iranskt bolag, samt två i Jemen – det ena kontraktet för 2012-2014, det andra odaterat. Jättteseriöst med andra ord.
Sedan var det ju det där med att ha Telekomteknikbolag ihop med den kinesiska staten - Panda Electronics....någonting som Ericsson har..
Pressen mot brittiska regeringen, med premiärminister Boris Johnson i spetsen, har ökat sedan i januari när ett ställningstagande gjordes mot ett totalt uteslutande av Huawei.
Kina har dock sedan dess utökat sina interventioner i den forna brittiska kolonin Hongkong via en ny säkerhetslag och saken har också fått tyngd av anklagelser om att Kina försökt dölja coronavirusutbrottet, skriver Reuters.
Om de brittiska teleoperatörerna nu får order om att helt undanta Huawei, som anklagas för att möjliggöra spionage för Pekingregimen via så kallad bakdörrsteknik till andra länders telekomnät, snabbare än på fem år så kan risken öka väsentligt enligt BT.
"I det fall där allt måste ske med ytterlig brådska kommer vi försättas i en situation där servicen för 24 miljoner BT-mobilabonnenter hamnar i riskzonen för avbrott", sade Philip Jansen.
Huawei är världens största tillverkare av telekomnätverksutrustning vid sidan av Ericsson och Nokia.
Det kinesiska bolaget har ihärdigt förnekat USA:s anklagelser, som också innefattar illegal handel med länder som Nordkorea och Iran som båda belagts med sanktioner av FN, samt bedrägerier och statsstöd som möjliggör prisdumpning. Enligt vissa bedömare riskerar prisfördelen bidra till att ge Kina överhanden i utrullningen av kommande generationers kommunikationssystem, särskilt i världens utvecklingsmarknader.
Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.