Sputnik Om CNN

2020-06-01

Så naturligtvis så kan vi bara citera den strategiska partnern Expressen.

" Den amerikanska drömmen liknar alltmer en mardröm. Coronapandemin har vid det här laget krävt över 100 000 amerikaners liv. Som om inte det var illa nog skakas USA av våldsamma protester efter ett brutalt polisingripande som ledde till afroamerikanen George Floyds död.

De båda tragedierna har en hel del gemensamt. Pandemin har slagit hårdast mot USA:s fattiga minoriteter i de stora städerna. Även den ekonomiska krisen är som mest kännbar för dessa grupper när USA går mot den högsta arbetslösheten sedan mellankrigstiden.

Afroamerikaner var med andra ord redan hårt drabbade innan polisvåldet krävde ännu ett svart dödsoffer. Det ursäktar inte på något vis de attacker och plundringar som sker, som självfallet måste fördömas. Men det förklarar den ilska och vanmakt som många svarta ger uttryck för.

Det sorgliga är att ingen av dessa tragedier tycks föra amerikaner närmare varandra. Tvärtom verkar de bli ytterligare bränsle på den brasa som håller på att skapa oåterkalleliga skador i det amerikanska samhället.

En stor del av förklaringen till det är mannen som sitter i Vita huset. Donald Trump är både ett resultat av den växande polariseringen i USA och den som mer än någon annan underblåser den.

Misstron i det amerikanska samhället är hans livsluft. Utan den skulle han vara chanslös i höstens presidentval. Trump måste hela tiden mata sin lojala väljarbas med nya utfall, lögner och konspirationsteorier. Det fungerar både som avledningsmanövrar för att skyla över egna misslyckanden och för att så nya konflikter.

Trumps fientliga retorik föder hat och ringaktning mot medierna. Då är det måhända inte längre en omöjlig tanke att rikta gummikulor mot företrädare för den fria pressen."

sputniknews.com
From genuine scoops to outright falsehoods, from cursing at presidents to…
From genuine scoops to outright falsehoods, from cursing at presidents to getting cuffed live on air, CNN has quite a history and continues to make it – not without an...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram