Censur

2020-05-22

Så vad gäller om motstånd och kollaboration, så ville regeringen att den Svenska befolkningen inte skulle ta del av några utifrån kommande protester mot Sveriges neutralitetspolitik, i syfte att inte oroa folket. Det var bättre att det Svenska folket förblev ovetande om vad som försiggick, uttryckte sig regeringen mena.

Så för att då göra detta ovetande tillräckligt omfattande, så var de under andra världskrigets gång så att information censurerades - tänka sig... - i Sveriges tidningar och radio. Den dåvarande statsministern Per Albin Hansson med regering beslutade om vad det svenska folket fick veta eller inte fick veta - nåja det såg ut så i alla fall. Pressen var Sveriges huvudsakliga källa för information och utan frihet för denna "tredje statsmakt" var Sveriges befolkning i blindo.

carlnorberg.se
Om vår nutida censurs grunder. Vid andra världskrigets utbrott i september…
Om vår nutida censurs grunder. Vid andra världskrigets utbrott i september 1939 krävdes förändringar i såväl samhällsorganisation som vardagsliv. Sverige måste politiskt ta hänsyn till det politiska och militära läget i världen. För att samfällt styra landet tillsattes en samlingsrege...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram