För Statligt Ekonomiskt Stöd

2020-05-08

Och därmed så kan vi nog betrakta risken som obefintligt för att inte staten kommer gå in med minst lika belopp som villkorade aktieägartillskott, för att undvika uppköp av företag med strategiska produkter som ger geopolitiska synergieffekter.....

Samuel Sam Blomgren Staten går in som delägare på höga aktiepriserna.
De gamla ägarna köper sen tillbaks på absolut botten.....
Klassisk oligarki
.
Carl Norberg Villkorade aktieägartillskott med en option om återköp på statens del - vilket aldrig behöver aktualiseras eftersom man inte kommer att sälja preferenseaktier i en sådan omfattning.

Samuel Sam Blomgren 
49,5+49,5=99.......
Man behöver bara äga den sista procenten för att kontrollera ALLT.....
Är det så du menar?
Och att varken köp eller försäljning påverkar nåt reellt?
Carl Norberg Man kommer från Investors sida att skjuta in villkorade aktieägartillskott och begära att staten går in med lika mycket, med aktier som säkerhet och gällande den säkerheten så kan man göra olika konstruktioner för att eliminera det statliga inflytandet i verksamheten.

Vad gäller ägande så är det ofta en schimär eftersom det i princip alltid finns underliggande dold option, precis som när Volvo inte ens meddelar Geely att man startar ett samarbete med Daimler, Geely har inte med saken att göra helt enkelt.

Det mest fantastiska är att alla svenskar har hört om bolagsmålvakter, men ändå misslyckas de med att omsätta detta i en enda redig tankekedja.

svd.se
Tillväxtverket stoppar stöd till bolag som gör aktieutdelningar. Att bolag gör…
Tillväxtverket stoppar stöd till bolag som gör aktieutdelningar. Att bolag gör utdelningar till aktieägare är inte förenligt med korttidspermitteringar, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. SKF väljer efter beskedet att dra tillbaka sin ansökan.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram