Begränsad Presstitution

2020-04-26

På temat aldrig störa den fiende som är fullt sysselsatt med att förgöra sig själv. Att frågan som sådan nu är intellektuellt avdöd är ju bara vad det är när underlagen visar vad de visar om verkligheten. Den stora boven är alltså den mediala täckning som frågan har givits, så därför:

" Donald Trumps presskonferenser har varit en återkommande punkt på dagordningen i USA. Presidenten har hållit låda, tillsammans med andra, och kommit med uppdateringar om coronavirusets framfart.

I bland har tillställningarna mer påmint om ett kampanjmöte där presidenten attackerat motståndare och hyllat sina egna insatser.

Men det senaste bakslaget, när presidenten på torsdagen lokal tid funderade på om man kunde bota coronaviruset med desinfektionsmedel, blev en rejäl motgång.

”Och sedan ser jag desinfektionsmedlet som slår ut det (viruset) på en minut. En minut. Finns det ett sätt som vi kan göra något sådant, med injektion, invändigt, eller nästintill en rengöring”, sa presidenten, vilket tvingade experter och rengöringstillverkare att avråda å det bestämdaste från självmedicinering.

Trump själv förklarade det som sarkasm, men fredagens presskonferens blev i sammanhanget kort och utan frågor från journalisterna. På lördagen, lokal tid, blev det ingen alls.

”Vad är syftet med att ha presskonferenser från Vita huset när ”lamestream-medierna” inte frågar annat än fientliga frågor, och sedan vägrar att rapportera sanningen och fakta korrekt”, skriver presidenten på Twitter och tillägger att presskonferenserna inte är värda hans tid och ansträngning."

Vi kan inte längre annat än att bara småle, även om det för all del känns nära nog pinsamt att se hur ägardirektiven fortsätter begränsa tanken hos presstitutionen.

di.se
Donald Trump har dagligen hållit i presskonferenser om coronapandemin.…
Donald Trump har dagligen hållit i presskonferenser om coronapandemin. Men nu är presidenten trött på alla taskiga frågor från pressen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram