Ingves Tredje Ekonomisk Kris

2020-04-04

Stefan Ingves är chef för Riksbanken och han följer Fredagsmysen - ja även det övriga naturligtvis

Vid presskonferensen så konstaterar Ingves att de senaste veckorna har varit ”en av de mest dramatiska på mycket lång tid”. Han är ju inte så bra på att formulera sig, så att veckorna i pluralis blir till - En av de mest dramatiska på mycket lång tid - det får vi nog tillskriva slumpen...som är när...

– Det här är den tredje ekonomiska krisen som jag råkar vara inblandad i svensk ekonomi och jag har aldrig varit med om något snabbare, säger han. Det är omskrivet därför som man inte hann med,...för detta var ju inte alls meningen. Nisse är ju i underhållningsbranschen - han underhåller förtroende.

Ingves ser dock - fast egentligen inte alls - hoppfullt på läget och signalerar, precis som regeringen har gjort, att förutsättningarna för att möta krisen är goda:

– Vi har en period bakom oss med mycket god ekonomisk utveckling och det ska vi vara tacksamma för.

Riksbanken har introducerat kraftfulla åtgärder för att motverka coronavirusets effekter på svensk ekonomi. Det har bland annat inneburit stödköp av olika värdepapper.

Förutom vanliga statsobligationer så köpte Riksbanken för första gången någonsin mer osäkra företagsobligationer för flera miljarder kronor. Totalt spenderar Riksbanken 300 miljarder på dessa värdepapper.

Riksbankens främsta mål med åtgärderna är att säkerställa både tillgången på kapital och krediter.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram