Libanesisk Ekonomi

2020-03-08

Att MbS faktiskt har haft lite att göra med Hariri - Libanon, är kanske lite för mycket att smälta för många fortfarande, men banker och täckningskvoter är ju i alla fall mer enkla storheter att komma ihåg och om vi lägger ihop detta Euroobligationshaveri med att Libanons ekonomiska åklagare just har fryst tillgångarna för 20 libanesiska banker, säger deras toppchefer och styrelsemedlemmar, statliga medier och rättsliga källor.

Domare Ali Ibrahim meddelade centralbanken och landets bankförening, genom statens nyhetsbyrå NNA på torsdagen, utan att namnge bankerna.

Den libanesiska tv-Al-Jadeed släppte emellertid listan över banker som utsätts för frysningen, och den inkluderar några av de största bankerna i Libanon, till exempel: Bank Audi; Blom Bank; Byblos Bank; Fransabank; och Bank Med.

Libanon står inför oöverträffade ekonomiska och finansiella påfrestningar, som kom i huvudet förra året när kapitalinflödet avtog och protester utbröt mot en regerande elit som anklagades för att ha kastat landet i kris.

Så då vet vi att denna vecka som nu kommer, den kommer att bli mer dramatisk än föregående veckor.....

middleeasteye.net
The cabinet also approved a draft law to lift banking secrecy amid soaring…
The cabinet also approved a draft law to lift banking secrecy amid soaring inflation and a severe dollar shortage

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram