Ericsson På Huaweinivå Enligt USA

2020-02-19

Ja men då så, då var det väl sagt även om det inte är uttryckt på anklagande prosa.

Men frågan är väl av vilken anledning som man för svenskt vidkommande tvingas till att göra ett utspel som detta.....

Det kan nog inte i alla fall helt uteslutas från att hänga samman med Kina.....

Så tar vi det igen med lite skillnad i nyanserna för att fler skall se det uppenbara - det gäller särskilt svenskar. Går inte detta in i huvudet till förståelse, ja då är det nog rätt kört den personen.

Är Huawei inne så kommer det bli i princip öppet att se vad Ericsson håller på med! Hej då Five Eyes, med andra ord.

Storbritannien och EU har valt en begränsad användning av Huaweis 5G-telekomutrustning och trotsar därmed USA: s upprepade anmaningar om att helt förbjuda det kinesiska företaget, bland annat genom hot om att upphöra med underrättelsetjänstsamarbete på grund av säkerhetsproblem. Fabio Massimo Parenti har förklarat vad som ligger bakom Europas motvilja att följa Washingtons kostym.
Den resterande telekominfrastrukturen, vem håller i den?

Den 28 januari sade den brittiska regeringen att de skulle använda Huaweis utrustning i sina 5G-nät trots det växande trycket från Washington, som har brännmärkt den kinesiska telekomjätten som ett säkerhetshot.

Även om Boris Johnson-kabinettet specificerade att Huaweis roll endast skulle begränsas till en 35 procents marknadsandel i landets nätperiferi, ledde åtgärden till oro i USA, som den 4 februari godkände House Republicans resolution som fördömde den brittiska regeringens beslut och varnade för att det kan påverka Storbritanniens och USA: s "speciella relation"

Redan här så finns det alltså anledning att förvånad ( i alla fall spelat ) ställa sig frågan vilka de andra aktörerna då är, som skall svara för de återstående 65 procenten och dessutom verksamheten i kärnan. Finns dessa möjligen redan på plats... Ja Ericsson finns ju i alla fall på plats, det är det ju inte så mycket att orda om.

USA: s president Donald Trump har upprepade gånger varnat London för fortsatt samarbete med det kinesiska teknikföretaget och hotat med att avbryta delade säkerhetsband inom Five Eyes - en anglophonisk -underrättelsetjänstallians som omfattar Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien och USA. I stället för att uppfylla sitt hot signalerade Trump-administrationen dock att Storbritannien har en chans att "ompröva" efter sitt val.

Samtidigt godkände Europeiska kommissionen den 29 januari EU: s verktygslåda för säkerhetsrisker för 5G-nätverk, som syftar till att hjälpa medlemsländerna att hantera utmaningarna i samband med utbyggnaden och användning av nästa generations nätverk.

Trots Washingtons uppmaningar att helt förbjuda Huawei från den europeiska 5G-nätinfrastrukturen öppnar EU: s riktlinjer dörren för företaget. Detta skapar ingen glädje på Investor.

”Det handlar inte om någon teknisk bakdörr. De får hela ytterdörren, varnade ju Pompeo. Vi drar därav analogin med Ericsson och kan inte undvika att förstå att just det strypgreppet vill inget självständigt land befinna sig i - som alla nu sitter i med Ericsson. "När du tillåter information från dina medborgare eller dina medborgares nationella säkerhetsinformation att transporteras i ett nätverk som det kinesiska kommunistpartiet - eller då någon annan enskild part - har ett lagligt mandat att få, skapar det en risk," tillade han och betonade att Pekings värderingar inte överensstämmer med de i väst. De i väst är ju mer Investorrelaterade gud bevars... Så att Ericsson har och har haft det strypgreppet i evigheter, det är bara som det är.

”Jag tycker att det är lite svårt att säga att vi står bakom någon när jag ser ingen alls framför oss,” sade Börje Ekholm till CNBC: s ” Squawk Box Europe ” på World Economic Forum i Davos, Schweiz.

Ekholm sade att även om geopolitiska spänningar kring Huawei “skapar osäkerhet på marknaden”, “föreställningen att vi får en gratis åktur” som ett resultat är falskt. Han tillade att Ericssons utrustning var den första som användes i Nordamerika och Europa.

USA är vår största och viktigaste marknad. Jag skulle vilja att USA leder utvecklingen inom 5G, men det kräver ett par saker”, sa han till presidenten, enligt en utskrift av samtalet som Vita huset så välvilligt har lagt ut.

Börje Ekholm talade för en utbyggnad av kapaciteten - och snabbare tillståndsprocesser.

"När det händer kommer USA att ha en stark plattform för innovation i 5G", sa Börje Ekholm och poängterade att 5G inte bara är viktigt för konsumenter utan även för företag.

”Och för militären, det är mycket viktigt för militären”, svarade Donald Trump, enligt utskriften, vilket således var extremt viktigt att poängtera. Det är ju helt självklart att det är alldeles särskilt lämpligt att främmande makt hanterar landets centrala nervsystem, utifrån sitt eget enskilda nyttomaximeringsintresse...alltså på tal om att landet sitter i ett strypgrepp.

Som Reuters rapporterade på förra onsdagen, förväntas Trump-administrationens tjänstemän träffas senare denna månad för att diskutera nya begränsningar mot Huawei efter att det amerikanska handelsdepartementet drog tillbaka en regel som syftar till att ytterligare minska utländska transporter till det kinesiska företaget på grund av invändningar från det amerikanska försvarsdepartementet.

I maj förra året förbjöd Washington Huawei och dess 68 dotterbolag i USA, och uppmanade IT-företag över hela världen att avbryta banden med det kinesiska telekomföretaget som anklagade det för att arbeta på uppdrag av den kinesiska regeringen , något som den tekniska jätten bestämt förnekar. Trots att Trump-administrationen senare utfärdade undantag för Huawei som tillät den att köpa hårdvara och mjukvara från amerikanska företag för underhållssyften, stoppade många globala tekniska företag samarbetet med sina kinesiska motsvarigheter.

Enligt Transparency Internationals korruptionsindex är Sverige ett av världens minst korrumperade länder. Samtidigt toppar toppar svenskt näringsliv listan över de mest korrupta bolagen i världen. Det tycker nog Donald Trump är jättebra. Men, ”2009 fick ett företag som kallas Ericsson tillåtelse från amerikanska regeringen att sälja telekomutrustning till flera förtryckarregimer, bland annat Sudan, Syrien och Iran. Vissa av dessa regimer använder den tekniken för att avlyssna och kontrollera sina egna invånare.”

Sade Trump 2016 för att sedan rikta världens fokus på Huawei…

Bara det senaste året har flera svenska bolag avslöjats i allvarliga korruptionsaffärer. Swedbank och SEB utreds bland annat för penningtvätt i Baltikum. Ericsson har erkänt korruption i flera länder och har dömts till 10 miljarder kronor i böter till amerikanska myndigheter.

EU-medlemsländerna har ingen anledning att använda 5g-teknologi från kinesiska Huawei eftersom Ericsson och Nokia är på samma nivå. Det sade Robin Strayer, diplomat på det amerikanska utrikesdepartementet, under ett besök i Lissabon, rapporterar Reuters.
di.se
EU-medlemsländerna har ingen anledning att använda 5g-teknologi från…
EU-medlemsländerna har ingen anledning att använda 5g-teknologi från kinesiska Huawei eftersom Ericsson och Nokia är på samma nivå. Det sade Robin Strayer, diplomat på det amerikanska utrikesdepartementet, under ett besök i Lissabon, rapporterar Reuters.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram