Sinn Fein & Irland

2020-02-18

Allmänna val den 8 februari var Irlands ”Brexit-ögonblick” när en mängd olika etablissemangskycklingpartier kom hem för att hamna på grillen, eftersom många av väljarna uttryckte djupt missnöje med status quo. En utgångsundersökning visade att 63 procent av väljarna trodde att de inte hade haft nytta av de senaste ekonomiska "förbättringarna."

Allmänna val den 8 februari var Irlands ”Brexit-ögonblick” när en mängd olika etablissemangskycklingpartier kom hem för att hamna på grillen, eftersom många väljarna uttryckte djupt missnöje med status quo. En utgångsundersökning visade att 63 procent av väljarna trodde att de inte hade haft nytta av de senaste ekonomiska "förbättringarna."

Sinn Fein kan mycket väl gratulera sig till att åratal av kamp har gett partiet dess nuvarande framgångar. Men det har också varit extremt lyckosamma: Efter att ha försökt och misslyckats med att göra den irländska uppdelningen till en internationell fråga i nästan ett sekel gjorde Brexit-omröstningen 2016 automatiskt detta genom att potentiellt förvandla gränsen till en internationell gräns mellan Storbritannien och EU.

Sinn Fein valde de rätta frågorna som man skulle agera för vid valet, men det var också den nästan oavsiktliga mottagaren av desillusionering med traditionella partier, och den desillusionering som har lett till dessa partiers chocknedgång vid val över hela världen.

...a wide variety of establishment chickens came home to roost, as many voters expressed deep dissatisfaction with the status quo...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram