Cybertjuveri & Spionerande I Kina II

2020-02-11

Så vi tar det igen eftersom det är så jävla svenskt!

Ooooops................. och där kom den, igen då alltså! Vi trodde nog att man skulle trycka på mer med licensavgifterna först, men se där blev det ännu bättre opp!

Vi börjar så här, vi ställer oss frågan - om Huawei spionerar på hela världen åt den kinesiska staten, enligt den Djupa Staten, så varför tillåts då Ericsson överhuvudtaget vara kvar i Kina? Kineserna ser alltså ingen risk alls för att Ericsson spionerar på dem?

Och då skall man i detta ha fullständigt glasklart för sig att Ericsson åkte fast i Kina för att avlyssna genom sin transmission. redan i början på 1990-talet....

Och de amerikanska företag som anklagas för dessa spionage för amerikansk räkning, de skulle då mer exakt vara vilka då? Ja, för det är väl ändå inte på så vis att USA faktiskt använder sig av en särskild och utländsk entreprenör gällande transmissionen för att bedriva denna typ av verksamhet, typ som ett företag som ändå är ett nationellt amerikanskt säkerhetsintresse, men så illa kan det väl ändå inte vara.... - vi kan väl säga att risken för att Ericssons kursutveckling blir fallande, den är nog milt sagt påtaglig just nu.

Om vi sedan lägger ihop den delen, med att Kina även faktiskt utreder Ericsson för de licensavgifter man kräver av aktiva i systemen, ja då ser det ju lite skrynkligt ut faktiskt, milt uttryckt! Ericsson måste ju rimligtvis finnas i systemen för att kunna kräva avgifter av andra....

I en liten skrift ”The Swedish Kings of Cyberwar” avslöjas Sveriges egen förmenta oskuldsfullhet vilken fullt stilenligt bygger på att verka utan att synas.

Betydande, medan WINTERLIGHT var en gemensam ansträngning mellan NSA, det svenska FRA och det brittiska GCHQ , verkar hackning – angrepp på datorer och datanät ha initierats av svenskar, ja det är ju verkligen underligt…

Långt än mindre uppmärksammat, har dock därför också varit i vilken utsträckning USA själva har samordnat med Sverige och andra allierade för att utveckla hacknings- och övervakningsverktyg som är långt mer avancerade än de e-postadress ”phishing” -strategier som påstås användas i påstådda ryska attacker.

Ett viktigt mål för denna teknik är givetvis Ryssland själv och så naturligtvis även Kina. Just Ryssland som alltid utmålas som ett hot mot Sverige och som rimligtvis måste utgöra själva ”hotet mot Europa” har historiskt sett varit mest anklagad, vilket nu på senare tid har förskjutits till att handla om Kina.

"Ur det asiatiska perspektivet är det uppenbart att "Washington" utåt sett använder den kinesiska motståndarens rädsla-faktor för att pressa Five Eyes-alliansen för att följa upp i dess anklagelser," Samtidigt betonas att "oberoende beslut och åtgärder från någon av alliansmedlemmarna säkert kommer att förändra bandet mellan dess medlemmar, särskilt inom det internationella samfundet." Där är vi nu.

NSA- tjänstemän beskriver alltsedan Ingvars Åkessons dagar sina svenska motsvarigheter som ”extremt kompetenta, tekniskt innovativa och pålitliga” och lovordade dem för att vara ”skickliga för att samla in en mängd olika kommunikationer”. Ja det tror väl fan det.

Särskilt hade det svenska FRA fått tillgång till NSA: s mest kraftfulla analytiska verktyg, kallat XKeyscore, som enligt NSA- dokument möjliggör hämtning från massövervakningsdata av ”nästan allt som en användare gör på Internet”. Om någon försöker hitta en beskrivning av hur FRA:s tjänstemän ser på NSA:s tjänstemän…..så beskriver nog det, ganska väl vem som egentligen gör vad i detta.

En inte alltför vågad gissning är att ingen säger någonting alls i det senare hypotetiska fallet.

NSA konstaterade vidare i sin rapport April 2013 att FRA ”fortsätter att få tillgång till mer data från ytterligare telekommunikationsföretag” – genom sina Oräkneliga dotterbolag och att ny svensk lagstiftning hade också gett FRA utökade befogenheter ifråga om kontraterrorism – att verka på rättsliga grunder internationellt. FRA-lagens internationella betydelse för datalagring kan alltså helt enkelt inte överskattas.

Enligt den amerikanska Spionbyrån NSA har det breda spelrum som gavs till FRA – bara för att vara snälla naturligtvis, så gav USA alltså Sverige extra ordinära befogenheter och dessutom så kände man att man dessutom måste redovisa varför man gjorde som man gjorde – gjort Sverige till en mer tillförlitlig och viktig övervakningspartner än Storbritannien – vem styr alltså vad i detta?

Precis som Julian Assange uttrycker det – om än inte i termer av den Djupa Staten utan mer i direkta termer av telekominfrastruktur. Sverige är den Djupa Staten i USA:s närmast allierade! Eller mer nominellt rättvisande – den som styr telekominfrastrukturen styr allt.
ELLER SOM BÖRJE EKHOLM UTTRYCKER DETTA: Han ser ingen framför Ericsson gällande 5G!

Var finns då betydande delar av datajättarnas serverkapacitet lokaliserad och varför är detta i det mest Clintonsoroslojala landet på jorden? Det kan alltså ingen idag missta sig på, alltså inte ens det Engelska parlamentet.

I slutändan och betraktad ur en global synvinkel så handlar problemet inte bara om 5G-infrastruktur, utan om teknikens potential att revolutionera många andra industrier, från utbildning till logistik, hälsovård och mer. ”Enbart denna teknik kommer att skapa exponentiella spin-offeffekter för att driva ekonomierna och konkurrenskraften för tidiga 5G-adoptionsländer. Det är värt att notera att vissa av dessa länder kanske inte upplevs vänliga mot USA, till exempel Ryssland, afrikanska länder, Pakistan, etc. Är sådana potentiellt blomstrande effekter på dessa länders ekonomi ett bekymmer för Washington? Kanske bara den Djupa Staten kan svara på det, ” allt handlar om Investor och den Djupa Staten.
The stateme

Unlike the US itself, China does not engage in cyberattacks on foreign companies, a Chinese official has said after the US indicted four Chinese military officers over the 2017 breach of the Equifax credit reporting agency.
RT.COM
Unlike the US itself, China does not engage in cyberattacks on foreign companies, a Chinese official has said after the US indicted four Chinese military officers over the 2017 breach of the Equifax credit reporting agency.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram