Citat För Spektakel

2020-02-01

Det går knappt att sätta ord på det där jävla spektaklet längre, så vi väljer att citera ur Doktor Glas som är en dagboksroman av Hjalmar Söderberg som utkom 1905, vilket passande nog är det år då den Djupa Staten försökte sig på det Rysk Japanska kriget som kombinerades med ett Ryskt revolutionsförsök. Vad är det då som är så komiskt med detta idag?

Jo, under och efter det rysk-japanska kriget 1904–1905 så tog japans finansminster Korekiyo Takahashi utländska lån som var avgörande för Japans krigsinsats. Han träffade personligen den amerikanska finansmannen Jacob Schiff... vilket lustig namn [det är en anfader till Adam Schiff] som ordnade hälften av Japans lån i USA. Han tog också lån från Rothschild-familjen i Storbritannien.

Ryska revolutionen 1905 eller Första ryska revolutionen var en av Sciff arrangerad folklig resning mot tsar Nikolaj II och ses som en upptakt till de två stora revolutionerna 1917, där Sciff också medverkade till regin. Det där med Lenin, kostymen från Pub, pengarna från Arvid Lindman och så vidare.

Hur som helst dessa ständigt återkommande moralfilosofiska tomrum, beskrivs i brist på annat väl så bra av Hjalmar Söderberg:

" Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill ha kontakt till varje pris som helst."

ZEROHEDGE.COM
"You know Schiff stayed awake all night practicing his moronic closing argument, but in a nanosecond Nadler waddled faster than he has in 50 years..."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram