Onämnt Alternativ Till Huawei

2020-01-29

Vi är inte riktigt på det klara med varför inte Ericsson ens nämns som ett möjligt alternativ om allt nu verkligen är så dåligt med HUAWEI......

"Jag vill försäkra ... landet att jag tror att det är absolut nödvändigt att människor i detta land har tillgång till den bästa tillgängliga tekniken ... Men att vi också gör absolut ingenting för att äventyra vårt förhållande till USA, att vi gör allt för att upprätthålla vår kritiska nationella säkerhetsinfrastruktur eller att vi inte gör någonting för att äventyra vårt extremt värdefulla samarbete med våra säkerhetspartners inom Five-Eyes." sa BoJo till parlamentet.

"Det är viktigt att vi aldrig mer kommer att ha sådana begränsade val när vi använder så viktiga nya tekniker." Priti Patel, som tidigare vädrat sitt motstånd mot Huawei-beslutet, citerades också av Telegraph som lovandes att en upprepning av Huawei-krisen skulle uteslutas:

"Vi uppmanar våra allierade att påskynda innovation ... så att när det är dags att bygga våra 6G- eller 7G-nätverk ... behöver ingen av oss ta itu med den här typen av dilemma igen."

Tom Cotton, den republikanska senatorn för Arkansas, efterlyste en "grundlig översyn" av den transatlantiska delningen av underrättelsetjänstinformation:

”Detta beslut är en djup besvikelse för amerikanska anhängare av underrättelsetjänstförhållandet. Jag är rädd att London har befriat sig från Bryssel bara för att avstå suveränitet till Peking. Att låta Huawei bygga Storbritanniens 5G-nät idag är som att låta KGB bygga sitt telefonnät under det kalla kriget. ( vi bara måste flika in att nog fanns det väl ändå andra som byggt telekominfrastrukturen i Sovjetunionen  ) Det kommunistiska partiet i Kina kommer nu att ha fotfäste för att bedriva genomgripande spionage på det brittiska samhället och har ökat den ekonomiska och politiska hävstångseffekten över Storbritannien. ”

Att Kina utreder Ericsson för ohemult höga licensavgifter, tycks liksom ha fallit mellan stolarna

Liz Cheney, dotter till före detta USA: s vice president Dick Cheney, sa:

”Genom att tillåta Huawei i deras 5G-nätverk har Boris Johnson valt övervakningsstaten över det speciella förhållandet mellan länderna. Tragiskt att se vår närmaste allierade, en nation som Ronald Reagan en gång kallade "glödande med mod", vända sig bort från vår allians och frihetens sak. "

Ja nu är det uppenbarligen tjurigt värre och nu kommer den avlyssning som Ericsson bedriver att öppnas upp.

SPUTNIKNEWS.COM
After a UK National Security Council meeting on Tuesday, it was announced that Huawei would be granted a limited role in building the nation's 5G networks across the country, putting an end to months of political pressure from US leaders over the Chinese tech giant's participation in the fifth-gener...
Olle Danielsson Helt obegripligt !
Carl Norberg Vad är obegripligt?

Är det inte uppenbart att allt i detta spel går ut på att eliminera Ericssons roll i sammanhanget?

Olle Danielsson Ja men går inte Boris Johnson som förordar Huawei emot Us Intressen med Ericsson?
Carl Norberg För att både Donald Trump och Boris Johnson måste främst bli av med Investors - Ericssons - inflytande i sina egna länder, samtidigt som detta måste göras koordinerat för att inte bli utsatta för oväntade motåtgärder.

HUAWEI är med som en del i det spelet.

Olle Danielsson Du kan intrigerna, jag börjar förstå haha

Carl Norberg HUAWEI är bara problem, medan Ericsson alltid har varit på plats, är världsledande , men är ändå inget alternativ att ens beakta.....företaget nämns ju inte ens som ett möjligt alternativ...

Hur kan detta möjligen komma sig när hela världen vet att det spioneras värre än någonsin....

Olle Danielsson Är det tekniskt möjligt att Trump och Boris Johnson med allianser bygge upp et eget system?

Carl NorbergPoängen är nog snarare att HUAWEI har teknik som kan avslöja när det förekommer avlysning, det är inte Ericsson så särskilt intresserade av och därför lovar också HUAWEI att inte bygga in bakdörrar i systemen.

Telekominfrastrukturen är ett lands centrala nervsystem och hårdvaran sitter ju där den sitter, på många håll i många länder, så har det aldrig funnits andra leverantörer, så det går liksom inte att bara expropriera hela systemet samtidigt på en gång.

Inte minst beroende av att man såklart har integrerat kraftförsörjningen med telekominfrastrukturen i en väldig massa länder....

Olle Danielsson Ett spel om världsdominans tycks det

Carl Norberg Ja den Djupa Staten är på den ena sidan...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram