Uppgivna Människor

2020-01-18

Ett av de stora problemen i Sverige idag är att många människor helt enkelt inte verkar bry sig om vad de gör längre. Nivån på intellektuell lättja och själslig apati som vi bevittnar i detta land, är lika bedövande som bedrövande. Vi befinner oss där vi är av en anledning!

Naturligtvis är detta inte sant för alla. Det finns fortfarande många svenskar som är extremt hårt arbetande ur perspektivet tänkande av egen suverän kraft - att utöva egenmakt. Men totalt sett visar det sig verkligen att folk inte har så överdrivet mycket stolthet för sitt arbete med sin egen själsliga utveckling, att utveckla sin egen förståelse för sina känslogrundande värderingar som de en gång hade, de bryr sig helt enkelt inte längre. De har livspusslet för ögonen och är fångade i utvecklingen av ett alltmer själlöst samhälle - i sig själva och sina egna vanföreställningar om verkligheten.

Några av de exempel som vi kan se idag är ganska roliga – tragikomiska. Andra är mer än bara lite störande. Några är direkt stötande. Men de har alla ett gemensamt tema, svenskar från alla samhällsskikt är helt enkelt på väg att ge upp sig själva och sin egenmakt. Människor är på väg att ge upp sin egen förmåga till självständigt tänkande och därmed sin omvårdnad om det egna känslolivet - sin egen förståelse för känslogrundande värderingars betydelse.

Oavsett om de är lärare, akademiker, människor i serviceyrken eller snabbmatsarbetare, verkligheten är att det finns en hel del människor där ute som nu verkar ha mentalt flippat ut helt.

Få som är uppmärksamma på händelser i omvärlden genom mer än en lins, mer exakt än Main Stream Media (MSM), skulle förneka att de allra flesta människor missbrukas av sitt så kallade ”ledarskap” genom en mängd olika positioner som sträcker sig från lokal, regional, nationell och internationell politikernivå vidare genom förvaltande byråkrater, ekonomichefer, företagscontrollers, religiösa ledare, mediemoguler och krigsherrar. Och ja, givetvis bankirer…

De allra flesta människor verkar vara omedvetna om detta missbruk och bara passivt acceptera vad som görs för dem i namnet av att det är för deras eget bästa. Varför är det så? Med ett av följande valfria ord – indoktrinering – hjärntvätt – konditionering – formatering.

Den kraftigt ökade tillgången till information som Internet gör möjlig är ansvarig för att ett stort antal människor åtminstone blir medvetna om detta missbruk. Men även bland denna mer medvetna grupp, är möjligheten att vidta effektiva åtgärder för att stoppa missbruket i högsta grad saknad. Varför är det så? Med ett av följande valfria ord – indoktrinering – hjärntvätt – konditionering – formatering.

Det finns en mycket mindre grupp som aktivt försöker motverka missbruk genom att som individer som utövar egenmakt i grupp protestera och manifestera sin frustration, de förlorar inte kampen. Varför är det så ? På grund av brister i förhållande till verkligheten i ett av följande valfria ord – indoktrinering – hjärntvätt – konditionering – formatering.

Utan förståelse för de grundläggande orsakerna till upplevda problem, så är det inte rimligt att tro att det går att skapa en lösningsmodell som är orienterad mot förbättring, det är bara möjligt att bromsa försämringshastigheten i det ovillkorliga utvecklingsförloppet, möjligen.

För att skapa en möjlig förbättring så måste människor engagera sig och börja tänka fritt självständigt av egen kraft, i en större utsträckning, människor måste börja hävda sin egen själsliga och intellektuella suveränitet eller gå under i djupa mörkret av oförstående av sina egna känslor. Kampen mot mörkret börjar och vinns inom oss själva.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som sitter och utomhus

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram