Tankevurpor Om Det Valutafinansiella Systemet

2020-01-13

Carolian:

Tankevurpor om det valutafinansiella systemet.

1)"Om alla med lån tar ut sina pengar på kontot så kommer bankerna gå i konkurs".
Nej. Av den anledningen att av den totala mängden betalningsmedel är det bara 2% som består av fysiska kontanter. Det finns alltså i princip inga pengar att ta ut.

2) " Jag har inga lån så mig drabbar det inte"
Eftersom vårt betalningsmedel utgörs av räntebelastade skulder så spelar det ingen som helst roll. Staten, kommuner och landsting måste ta lån för att upprätthålla systemet( som inte går längre) som kräver evig tillväxt vilket alla får vara med att betala i form av minskad välfärd MEN framför allt är systemet SKULDMÄTTAT och kommer haverera och den människa som inte kommer drabbas av detta är inte född.

3)" Det är invandringen och alla bidragstagares fel att det saknas pengar"
När systemet kräver evig skuldsättning, blir då ökad migration en nackdel för systemet? Naturligtvis inte. Det gäller som politiker att hela tiden komma på politiskt trovärdiga( för befolkningen) anledningar till att öka skuldsättningen.

4)"Om vi på SD manér sparkar ut alla invandrare så blir det bra"
Nej! Systemet är metacykliskt skuldmättat - mättat på skuld- dvs det går inte längre att låna för att betala gamla krediters/pengars räntekostnader. Den ackumulerade räntekostnaden växer oavsett befolkningsmängd, sysselsättningsgrad osv.

5) "Det är väl bara att alla betalar av sina lån så kan inte bankerna ställa några krav."
Finns det inga lån finns det inga pengar och dessutom finns det mycket mer skulder än pengar så om vi tog alla pengar i världen skulle det ändå finnas skulder kvar och dessutom växande.

6) "Vi tvingar Riksbanken att skapa mer kontanter"
Riksbanken kan inte få ut några pengar i cirkulation utan en betalningsinfrastruktur och bankerna är inte intresserade av kontanter och kontrollerar dessutom betalningsinfrastrukturen och bankomaterna.

7) "Jag kan inte förstå varför det alltid fattas pengar numera, var tar de vägen?"
När skuldmättnad uppstått och varje ny enhet betalningsmedel för in mer finansiell belastning än produktiv ekonomisk nytta, så börjar systemet KOLLAPSA och den ackumulerande räntekostnaden kommer stiga allt snabbare och realekonomin dräneras allt mer på likviditet.

8 "Rösta rätt i nästa val"
Det mest dumma. Har man inte begripit att ekonomin kontrollerar politiken och den som har makten att påverka penningmängden styr ekonomin, då ligger man långt efter.
Det politiker gör medvetet eller omedvetet, är att vakta enskilda intressens ägarförhållanden och verksamheter. Har folket inte kontroll på betalningsmedlet och penningmängden så har de heller ingen politisk makt.

9) "Kryptovaluta är lösningen"
Återigen så glöms ett lands centrala nervsystem bort dvs telekominfrastrukturen som ägs av samma intressen som kontrollerar betalningsinfrastrukturen. Hur mycket Kryptovaluta blir det utan en betalningsinfrastruktur?
En stor aktör på kryptovaluta marknaden är Cryptograph AG vilket borde få till och med en svensk att dra öronen åt sig.

10) "Pengar skapas genom arbete. "
Hur exakt sker då detta rent mekaniskt?
Ditt arbete ger dig tillgång till redan befintliga pengar som har skapats i banken när en skuldhandling undertecknats. Pengar har ALDRIG skapats genom arbete.
Pengar föds, kommer in i cirkulation genom skuldsättning och försvinner ur cirkulation genom amortering.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, text där det står ”"Det krävs ett helt nytt sätt att att lösa de vi skapat med det gamla sättet att Albert Einstein”

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram