Grovkrokat

2020-01-06

Man kan ju tycka att inte ens rövfödda demokrater och svenskar borde kunna nappa på så grova krokar som denna, men somliga saker är ju gränslösa så ...

Bara några timmar efter att Irak röstade för att utvisa amerikanska trupper som är stationerade i Irak, gjorde Trump det klart att han inte har något intresse av att leda den nation som har varit en stark amerikansk militärpost i Mellanöstern i nästan två decennier sedan den invaderades av, ja, USA på jakt efter icke-existerande massförstörelsevapen, och i samtal med reportrar på Air Force One sa han "vi lämnar inte" såvida inte Irak "betalar oss tillbaka" för en amerikansk flygbas baserad i Irak.

"Vi har en mycket utomordentlig dyr flygplats som ligger där. Det kostar miljarder dollar att bygga en sådan. Långt innan min tid. Vi lämnar inte om de inte betalar oss tillbaka för det." Trump berättade för AF1-reporterpoolen.

Det räckte emellertid inte och Trump gjorde det också klart att USA förutom miljarder i återbetalningar, såvida inte USA lämnade på en "mycket vänlig grund", skulle USA slå mot Irak med "mycket stora" sanktioner, sådana som "de har aldrig sett förut. "

"Om de ber oss att lämna, om vi inte gör det på en mycket vänlig grund. Så kommer vi att ta ut sanktioner som de aldrig har sett förut. Det kommer att få iranska sanktioner att se något klena ut."

Vi lägger väl till att de länder som inte backar upp de amerikanska sanktionerna mot Irak, ja det gamla vanliga...

Och bara för att göra det överflödigt tydligt, tilllade Trump också att "om det finns någon fientlighet, att de gör något som vi tycker är olämpligt, så kommer vi också att sätta sanktioner mot Irak, mycket stora sanktioner mot Irak."

ZEROHEDGE.COM
"We have a very extraordinarily expensive air base that’s there. It cost billions of dollars to build. Long before my time. We’re not leaving unless they pay us back for it."
"We have a very extraordinarily expensive air base that’s there. It cost billions of dollars to build. Long before my time. We’re not leaving unless they pay us back for it."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram