Anders Åslund - En Akademisk Hallick

2019-12-05

Nu så, DETTA ÄR BLYTUNGT! På tal om SEB och kopplingarna till Bill Browder, med avseende på Anders Åslund!!!

Den brittiska investeraren Bill Browder har gjort sig sitt namn i väst genom att beskylla Moskva för döden av hans revisor - inte advokat, Sergey Magnitsky. Der Spiegel har granskat hans berättelse och upptäcker att den milt uttryckt har stora trovärdighetsproblem. Så nu är det helt enkelt kört även i den delen och vem som vann på Magnitskys tystnad......

I flera år har Browder - den ryska presidenten Vladimir Putins självutnämnda "fiende nummer ett" och chef för Hermitage Capital Management-fonden, bedrivit vad som bara kan beskrivas som hans personliga anti-ryska kampanj.

Den passionerade Kreml-kritikern lobbade obevekligt för sanktioner mot ryska tjänstemän överallt från USA till Europa - allt under förutsättningen att söka rättvisa för sin avlidna anställd, som dog i Ryssland, medan han var tagen i förvar för förundersökning, där han hade placerats medan han anklagades av medverkan i ett stort skattebedrägerisystem.

Vid tioårsdagen av revisorns död har den tyska tidningen Der Spiegel beslutat att titta närmare på Browders berättelse om Magnitsky. Och utredningen fick enkelt reda på att berättelsen inte riktigt flyter lika smidigt som västerländska politiker och MSM skulle vilja. SÅ vad vill då den Djupa Staten,? Ja den vill ju uppenbarligen inte att Bill Browder skall framställas som den lögnare, bedragare och charlatan som han är i ljuset av verkligheten. Så vad gör man då istället, jo man tar fram en beläst buse för att vilseleda de nyttiga idioterna.

Per Anders Åslund, född 1952, svensk nationalekonom. Åslund är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och ekonomie doktor från Oxfords Universitet. Professor i nationalekonomi, Rysslands- och Östeuropaanalytiker vid Atlantic Council, Washington, DC, och adjungerad professor vid Georgetown University. En riktig jävla "stjärna" alltså....

Anders Åslund är anställd av Victor Pinchuk, en ukrainsk oligark med bank-, media- och stålintressen, som länge varit en konkurrent för Kolomoisky. Åslund, en tidigare svensk regeringstjänsteman, har arbetat för amerikanska tankesmedjor som finansieras av Pinchuk. Aslund är nu på Atlantic Council i Washington, DC. Rådet listar Pinchuks stiftelse som givare upp till $ 500 000 i finansiering för forskning, inklusive Aslunds lön. USA: s utrikesdepartement, British Foreign Office och George Soros Foundation är också noterade som stora givare. 

Han är alltså en riktig jävla Djupa Staten-stolle och ingenting annat.

Anders Åslund, alltså igen, en ledamot vid Atlantic Council med specialisering på ekonomisk politik i Ryssland, Ukraina och Östeuropa, han beskriver här hur "olagligt beslag av privata tillgångar och privata företag av Kreml har varit normen sedan Vladimir Putin blev president 2000," och diskuterar hur den ryska regimen konsekvent har använt och missbrukat både de inhemska och internationella rättssystemen för att berika sina härskande eliter. Han jävligt svensk med andra ord.

Vidare skriver här Åslund i anledning av sin penningtvättande vän Bill Browder - som alltså av en eller annan anledning anmälde Swedbank för penningtvätt:

”Sergei Magnitsky-fallet är det mest kända exemplet på att den ryska statens samarbete av domstolarna för att stödja dess kleptokrati. En kabal av ryska skatte- och brottsbekämpande medarbetare konspirerade för att bedra ryska skattebetalare på 230 miljoner dollar, det största skattebedräget i ryska historien, genom att rikta sig till Bill Browders företag, Hermitage Capital.

När Magnitsky, Browders skatteadvokat, upptäckte bedrägeriet och anmälda myndigheterna, anklagades Hermitage och Magnitsky för sitt eget bedrägeri. Magnitsky arresterades därefter och dog i förvar för förundersökning vid 37 års ålder.

Sedan dess har ryska myndigheter upprepade gånger uppmanat Interpol att sprida röda meddelanden för att trakassera Browder och andra offer. Interpol, som är avsett att underlätta gränsöverskridande samordning mellan brottsbekämpande organ, är mottagligt för missbruk eftersom det vidarebefordrar förfrågningar och meddelanden från stater utan mycket granskning.

Ryssland missbrukar Interpols röda meddelanden för att få stöd från internationella brottsbekämpande myndigheter, inklusive USA: s brottsbekämpning, för att förfölja politiska dissidenter och offer för företagsattacker.

Ryska juridiska myndigheter missbrukar också det amerikanska domstolssystemet genom att utnyttja USA: s federala upptäcktslagar. Enligt dessa lagar kan en utländsk part använda de amerikanska federala domstolarna för att tvinga fram upptäckt av alla personer under USA: s jurisdiktion.

De ryska myndigheterna använde denna lag upprepade gånger mot Yukos och dess medlemsförbund efter att ha konfiskerat oljegiganten från Mikhail Khodorkovsky och andra aktieägare. ”

Medan Förenta staterna "långsamt börjar slå tillbaka mot ryska intrång i [dess] domstolar", behöver mer "göras för att hålla rysk laglöshet utomlands i schack", säger Aslund.

Ryssland skulle utan tvekan vara nöjda om USA skulle öka sina ansträngningar på detta område. Men som den tidigare tyska justitieministeren Herta Däubler-Gmelin med rätta beskrevde förra sommaren i ett stycke för Euractiv, är antagandet av lagar som Magnitskijakten en "direkt följd av försämringen av den ryska rättsstaten och [har] varit en källa till irritation i relationerna mellan USA och Ryssland. Ryssland har lobbat för dess upphävande, men svaret är handling, inte lobbyister. ”

Det Ms. Däubler-Gmelin hävdade förra sommaren är inte mindre sant idag:

”Verkställighet av domarna i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna i fall som Pichugins, och Rysslands efterlevnad av dess fördragsskyldigheter enligt Europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna, skulle kosta Putins regering ingenting, men betyda allt vad gäller friheter som ryska människor, som alla människor, besitter och bör åtnjuta utan rädsla.

Samtidigt skulle respekten för de grundläggande rättigheterna sända ett meddelande om att Ryssland är beredd att ta sin rättmätiga plats bland de stora nationerna i världen och samarbeta i världsfrågor på lika villkor som de ledande nationerna med avseende på mänskliga rättigheter och regeln om lag.

(...)

Meningsfull handling i fallet med Pichugin, som redan har fängslats i mer än 14 år, skulle vara ett första steg för att Ryssland vänder sig från isolering mot nationernas gemenskap. Det är rätt att göra, inte bara för de individer vars fall skulle påverkas, utan för världen i detta kritiska ögonblick i historien. ”

Anders Åslund framstår som en sådan jävla akademisk hallick att han inte ens kan misstas för annat än att vara svensk.

 
 
 
 
 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram