Ja som sagt, kartellernas beroende av länders centrala nervsystem är inte något mindre beroende än det kemiska beroende som de försöker etablera på befolkningar, indirekt å den Djupa Statens vägnar, snarare tvärtom.
Vad gäller Mexico så utgör ju Joaquin "El-Chapo" Gusman det bästa - mest tydliga - moderna exemplet på hur integrerad narkotikahanteringen har blivit i samhällsstrukturen och dess ledande funktioner.
Dock:
" När en Narkotika-baron börjar att tro på sin egen makt är det dags att avsätta honom" // DEA - vederbörande får bara hålla på så länge som han lyder.
Och naturligtvis:
År 1905 vann Ericsson en koncession för att driva telefonnätet i Mexico City och i yttre områden. Fyra år senare tog ett Ericsson-dotterbolag, Mexeric, över dessa verksamheter.
Efter att ITT hade köpt det konkurrerande företaget Mexicana 1925 kämpade de två företagen hårt för att bli den ledande, och helst den enda, telekomoperatören i Mexiko.
Efter uppkomsten av ITT som en större ägare i Ericsson till följd av den tveksamma affärstransaktion som Ivar Kreuger gjorde, inledde de två företagen 1932 förhandlingar om deras förhållande. Ett resultat var att Ericsson blev delägare i Mexicana.
Den besvärliga ägarsituationen, behovet av att koppla samman nätverk och krav på utvidgning gjorde det nödvändigt att en sammanslagning av de två mexikanska telefonoperatörerna fanns. En sådan lösning måste dock vänta tills efter andra världskriget.
Vi får ju vara tacksamma för att inte "Drogbaronerna" har begripit att den som kontrollerar informationsflödena också kontrollerar all narkotika-hantering.....
Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.