Narkotika, Nixon & Castro

2019-11-30

På tal om pulvergubbarnas utsikter och Narcodollarn...

Vi börjar pedagogiskt med Watergateaffären:

Watergateskandalen, var som alla vet en stor politisk skandal som inträffade i USA på 1970-talet som en följd av inbrottet i Democratic National Committees (DNC) högkvarter i Watergate-kontorskomplexet i Washington, D.C. den 17 juni 1972, och Nixon-administrationens försök till mörkläggning av sin inblandning.

När komplotten upptäcktes och undersöktes av den amerikanska kongressen ledde Nixon-administrationens motstånd mot dess undersökningar till en konstitutionell kris.Termen Watergate har kommit att omfatta en rad hemliga och ofta olagliga verksamheter som bedrevs av medlemmarna i Nixon-administrationen. I dessa verksamheter ingick bland annat buggning av politiska motståndares kontor och av personer som Nixon eller hans tjänstemän var misstänksamma mot. Man får nästan lite nutidsvibbar....

Nixon och hans närmaste medhjälpare ordnade enligt den offentliga historien, trakasserier av aktivistgrupper och politiker, med hjälp av Federal Bureau of Investigation (FBI), Central Intelligence Agency (CIA), och Internal Revenue Service (IRS).

Myndigheter som annars inte låg exakt ljusår från att samarbeta med narkotika-karteller...

Skandalen ledde till upptäckten av flera fall maktmissbruk från Nixon-administrationens sida, riksrättsåtal och Richard Nixons avgång som USA:s president den 9 augusti 1974 – den enda amerikanske presidenten som hittills avgått i förtid. Skandalen resulterade också i åtal mot 69 personer, där 48 befanns skyldiga och dömdes till fängelse, av vilka många var Nixons högsta förvaltningstjänstemän. Detta var den tid då Pablo Escobar och Colombia blev ett slags centrum för den globala kokainhandeln, istället för Chile som var tilltänkt.

På en presskonferens 1971 identifierade Nixon narkotikamissbruk som "den offentliga fienden nummer ett i USA" och inledde vad som har kallats ett misslyckat, kostsamt och omänskligt federalt krig mot amerikaner som fortsätter ännu till idag. Tidigt året efter skapade Nixon Office of Drug Abuse Law Enforcement (ODALE) i januari 1972 för att föra ett regeringskrig mot annars - som det hette - fredliga och oskyldiga amerikaner som frivilligt valde att äta växter, ogräs och berusande medel som förskrivits av regeringen. I juli 1973 konsoliderades ODALE, tillsammans med flera andra federala läkemedelsmyndigheter, till den nyetablerade Drug Enforcement Administration (DEA) som en ny "superbyrå" för att hantera ALLA aspekter av kriget mot Narkotika - Alltså annars fredliga amerikaner....

Men tänka sig, hur blev det:

"The sale of hard drugs is tragically on the increase again. I have directed all agencies of the Federal Government to step up law enforcement efforts against those who deal in drugs. In 1975, I am glad to report, Federal agents seized substantially more heroin coming into our country than in 1974.

As President, I have talked personally with the leaders of Mexico, Colombia, and Turkey to urge greater efforts by their Governments to control effectively the production and shipment of hard drugs.

I recommended months ago that the Congress enact mandatory fixed sentences for persons convicted of Federal crimes involving the sale of hard drugs. Hard drugs, we all know, degrade the spirit as they destroy the body of their users."

Source: Pres. Ford's 1976 State of the Union message to Congress , Jan 19, 1976

Han var glad över ökade beslag.....så förvånande....

Men som John Ehrlichman, Nixons rådgivare och assistent för inrikesfrågor, avslöjade 1994 - när kartellerna i Sydamerika börjar att expandera...., så var den verkliga offentliga fienden 1971 faktiskt inte riktigt droger eller missbruk av narkotika....

Nej snarare var de verkliga och lömska fienderna för Nixon-administrationen antikrigs - vänstern och såklart de svarta och kriget mot droger utformades följdriktigt opinionsbildningsmässigt som en ond, vilseledande och olycklig politik från Nixons sida för att föra ett krig mot dessa två grupper.

Så ökningen av narkotikahandeln var inte alls planerad, och den var framför allt, ja den var närmast helt och hållet Richard Nioxons fel? Jorå serru...

I en artikel i april 2016-utgåvan av The Atlantic (“ Legalize It All: How to win the war on drugs)”) Förklarar författaren och reportern Dan Baum hur” John Ehrlichman, en Watergate-medsammansvuren, "förklarade för mig ett av de stora mysterierna i modern amerikansk historia: Hur förenade USA sig i en politik för narkotikaförbud som har gett så mycket elände och att låtsas få bra resultat? ”Som Baum upptäckte, här är den mest smutsiga och motbjudande hemligheten till det stora mysteriet om vad som måste vara den dyraste, skamliga och förkastliga misslyckade regeringspolitiken i USA: s historia.

6CAB46BF-449F-4D2B-8150-34DCD7494E12.jpeg

Mario F León Fidel Castro överlevde 638 attentatsförsök och mordplaner från CIA som skickade lönnmördare, giftiga cigarrer och explosiva snäckskal till honom. (narkotika är inte gemensamt mellan Castro och usa-cia vad jag vet,väl?) 🤔🍼 Skrattade högst på textens början: <På tal om pulvergubbarnas utsikter och Narcodollarn...> 😆 intressant text.

Carl Norberg Ja det var viktigt att hålla Fidel levande så att Narkotikan kunde flöda fritt in i USA för kubanskt vidkommande.

Vågar påstå att Carlos Lehder redan från i princip början flög större plan på Kuba och att det andra Normans Key - Bahamas var nära nog en en show-off.

Magalomaniprylen med Lehder var nog det som gjorde att han blev först med att bli utlämnad - man ville inte riskera att han skulle dra för mycket ljus på sig för DEA:s räkning osv.

Mario F León Det visste jag inte,helt nytt för mig. Men jag tycker om att utforska sagor och gömda verkligheter. Enligt teorin måste vara så att alla 638 gånger Fidel utsattes för attentat, var det bara fejk, hela tiden .... 🤔... frågorna hopar sig.

Carl Norberg Fidel var med all sannolikhet i världen Djupt insyltad i Narcotraffickingverksamheten och skall vi slå vad om att smugglingen från Vietnam gick via Kuba...

Vietnamkriget var en militär konflikt under kalla kriget i Vietnam, Laos och Kambodja från 1 november 1955 till Saigons fall den 30 april 1975.

Fidel Castro tog makten i Kuba 1959. Kuba har under Castro försökt återta basen flera gånger (men misslyckats): exempelvis var det under Kubakrisen 1962 ett av Castros "krav" och 1964 ströp Kuba basens vattenförsörjning. USA betalar hyra varje år, men Kuba vägrar lösa in checkarna.

Någon Narcotransit brukade väl inte Fidel tala om.....

Kubakrisen riggades av bröderna Dulles....

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram