Monopolariserad Tankekontroll

2019-09-30

Särskilt farliga är givetvis idéer som kommer utifrån. Det var alltså bara följdriktigt att just en ledande socialdemokrat, Maj-Britt Theorin, år 1980 krävde förbud mot parabolantenner, som kunde ta in utländska program, någonting "som kan göra stor skada bland lågutbildade och barn"

Hur många miljarder Sveriges konsumenter förlorade på att statens TV-monopol inte bröts förrän årsskiftet 87/88 är naturligtvis ingen fråga. Däremot är det inte svårt att inse att monopolet bidrog till en med uppsåt skapad självgodhet, likriktning och därmed också - låt oss inte skygga för ordet! - tankekontroll.

C4C49968-5BA6-437C-A895-77CF62CEC997

När brasan var tänd på Harpsund, den goda middagen höll på att smältas, kaffet var serverat, cigarrerna tända, konjaken skimrade i glasen, lindade Tage det ena långa benet runt det andra och sa ungefär så här: ´

Låt oss strunta i politiken och prata affärer. ´ I samma ögonblick föll alla gästerna till föga och avsvor sig allt det moraliska och propagandamässiga stöd de hade kunnat få inom oppositionspartierna...

Men Erlander avstod inte från någonting. Han hade hela sin väldiga propagandapparat i högsta beredskap och så kom man då överens. Sedan var det med en diabolisk munterhet i ögonvrån som Erlander vände sig till oppositionsledarna och sa: ´Vad i all världen bråkar herrarna om? Näringslivets folk och vi har redan gjort upp i godo´.

Dåvarande Volvo-chefen Gunnar Engellau - sade det rent ut:´ Jag kan inte alls begripa varför det ens skall behövas några oppositionspartier. Om det är något jag vill så lyfter jag på luren och talar med Gunnar Sträng och så får jag som jag vill . ´

Och den svenska befolkning tuggar fortfarande vidare och tuggar sväljer och tuggar.....

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram