MbS Föredragna Lösning

2019-09-30

Trots att Pompeo och Bin Salman pekade finger på "Iran" nästan omedelbart efter att attackerna ägde rum, så kommer Washington ännu inte att visa bevis på Islamiska republikens roll och fastställa en uppskjutningsplats för attacken. Något för sent.... så följdes USA: s ledning i skuldspelet av dess stora europeiska allierade, Frankrike, Tyskland och Storbritannien, och sade att det var ”tydligt” för dem att Iran var ansvarig.

Det var en viktig politisk poäng för det vidare opinionsbildningsspelet...

Den faktiska härskaren i Saudiarabien sade därför att även om han håller med USA om att "skuldbelägga Iran" den 14 september, "gjordes av av Houthi-rebeller", skulle Riyadh inte rusa in i ett krig med Iran, eftersom det troligen skulle utlösa en global ekonomisk kollaps.

”Regionen representerar cirka 30 procent av den globala energiförsörjningen, cirka 20 procent av de globala handelspassagerna, cirka 4 procent av världens BNP. Föreställ dig att alla dessa tre saker slutar fungera? Detta innebär en total kollaps av den globala ekonomin. ”

"Den politiska och fredliga lösningen är mycket bättre än den militära," sa Bin Salman, allmänt känd som MbS, till CBS-programmet "60 Minutes", som sändes på söndagen.

RT.COM
Heir apparent to the Saudi throne, Crown Prince Mohammed bin Salman said that he agrees with US State Secretary Mike Pompeo, who called recent attacks on Saudi oil facilities a state-of-state act of war by Tehran.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram