Ericsson I Indien II

2019-09-16

Samma ingress som på föregående delning, men med ett tillägg i slutet:

Ericsson fick sin första beställning på en manuell växling från den indiska regeringen 1903. Vid denna tid var Indien en brittisk koloni och Ericsson hade mycket framgångsrik försäljning i Storbritannien. Det var således lämpligt att försäljningskontoret i Calcutta öppnades av Ericssons brittiska företag. Under en lång tid var detta ett av bara två försäljningskontor i hela Asien. Den andra var belägen i Indonesien. Först i mitten av 1960-talet öppnades försäljningskontor i andra asiatiska länder, såsom Thailand och Malaysia.

I början av 1970-talet, när Indien hade varit ett "självständigt land" under en tid, bildades ett gemensamt ägt produktionsföretag, Ericsson India Pty Ltd, som sålde manuell kopplingsutrustning till kunder som inkluderade de indiska försvarsmyndigheterna. Alltså med avseende på artikeln i länken.

Det nuvarande Ericsson-företaget, det helägda Ericsson Communications, bildades 1996. Vid denna tidpunkt avreglerades mobiltelefonmarknaden snabbt och många utländska experter anställdes för att göra det möjligt för företaget att möta konkurrensen. Med tiden lämnade dessa anställda företaget och ersattes av lokala arbetare, eftersom den tekniska utbildningen i Indien är hög.

Ericsson har haft stor framgång med AXE i Indien. Det är landets mest använda digitala kopplingssystem. Sedan 1993 har AXE-system för den indiska marknaden monterats i en fabrik i Kukas, Rajasthan. Kapaciteten är 600 000 linjer per år.

Ericsson tecknade de första GSM-kontrakten med Indien 1994 för nätverk i de tre största städerna Delhi, Bombay och Madras. Ericsson har levererat ungefär hälften av cirka 40 indiska GSM-nät. Landet har aldrig haft ett analogt mobiltelefonsystem utan började istället med det digitala GSM-systemet.

Vid sekelskiftet omfattade Ericssons verksamhet i Indien 700 anställda på 13 platser i hela landet och med huvudkontor i Delhi. Affärsverksamheten omfattar försäljning och marknadsföring av infrastruktur, installation och service, kundutbildning, mjukvaruutveckling och distribution av mobiltelefoner.

Idag uppgår antalet anställda till knappt 20 000.......

Vi kan väl lägga till följande "lilla detalj".....

1949 - Företaget ABB-India startades 24 december i Mumbai. Företagets huvudsakliga syfte är att tillverka transformatorer, elmotorer, al-aluminiumledare, ugnar, extra HT airblast-brytare, paneler och växlar. - Asea Brown Boveri (ABB), bildade ett dotterbolag till den svensk-schweiziska ABB Asea Brown Boveri. ABB-gruppen, som omfattar cirka 1000 företag, har verksamhet i 140 länder och är engagerad i kraftproduktion, transmission och distribution (T&D), industriutrustning och system och fabriksautomation.

RT.COM
Indian Prime Minister Narendra Modi has applauded US President Donald Trump for agreeing to attend a major gathering of Indian-Americans in Texas, describing his decision as an indicator of the close ties between the two nations.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram