Bestämmande Part

2019-08-30

”In early 2013, after weighing bids from Amazon Web Services, IBM and an unnamed third vendor, the CIA awarded a contract to AWS …”

Från Ericssons egen sida…. https://www.ericsson.com/…/ericsson-announces-plans-to-form…

”Ericsson är drivkraften bakom Networked Society – världsledande inom kommunikationsteknik och -tjänster. Våra långsiktiga relationer med alla större telekomoperatörer i världen gör det möjligt för människor, företag och samhällen att uppfylla sina möjligheter och skapa en mer hållbar framtid.

Våra tjänster, program och infrastruktur – särskilt inom mobilitet, bredband och moln – gör det möjligt för telekombranschen och andra sektorer att göra bättre affärer, öka effektiviteten, förbättra användarupplevelsen och fånga upp nya möjligheter.

Med cirka 115 000 yrkesverksamma kunder i 180 länder kombinerar vi global skala med ledarskap inom teknik och tjänster. Vi stöder nätverk som ansluter mer än 2,5 miljarder abonnenter. Fyrtio procent av världens mobila trafik överförs via Ericssons nätverk. Och våra investeringar i forskning och utveckling säkerställer att våra lösningar – och våra kunder – står främst.”

SÅ det kom väl verkligen som en fullkomligt total överraskning…nu när det framkommit att Jeff Bezos har åkt med Lolita Express

Tänka sig så märkligt att det projektet som vi har skrivit om fler gånger än vad någon kan minnas, hu bara stoppas….OCH:

Grundaren och vd:n Jeff Bezos har sålt Amazon-aktier till ett värde av 1,84 miljarder dollar, motsvarande knappt 18 miljarder kronor. Det visar inskickade dokument till finansinspektionen SEC, skriver Marketwatch.

Senaste gången han sålde aktier var i oktober 2018. Enligt Forbes är det sannolikt den största aktieförsäljningen Bezos hittills genomfört, mätt i dollar.

I jämförelse har aktieförsäljningen ett ungefär lika stort värde som hela det svenska betalbolaget Izettle, som köptes av Paypal för 19,2 miljarder kronor i fjol.

Avyttringen skedde under de tre sista dagarna av juli och är en del av en på förhand bestämd försäljningsplan. Amazon-grundaren har tidigare uppgett att han ska sälja aktier för omkring 1 miljard dollar varje år för att finansiera sitt rymdbolag Blue Origin, som bygger raketer för kommersiell användning.

Naturligtvis så har inte Sverige någonting alls att göra med Amazon – faktiskt inte ens med det i Luxemburg registrerade varumärket Amazon.com…kan det ju kanske vara bra att påminna sig om i tider som dessa….

Vi kan ju dessutom vara mycket tacksamma för att inte Amazon har någon större serverkapacitet etablerad här i Sverige…

”In early 2013, after weighing bids from Amazon Web Services, IBM and an unnamed third vendor, the CIA awarded a contract to AWS …”

”Ericsson är drivkraften bakom Networked Society – världsledande inom kommunikationsteknik och -tjänster. Våra långsiktiga relationer med alla större telekomoperatörer i världen gör det möjligt för människor, företag och samhällen att uppfylla sina möjligheter och skapa en mer hållbar framtid.

Våra tjänster, program och infrastruktur – särskilt inom mobilitet, bredband och moln – gör det möjligt för telekombranschen och andra sektorer att göra bättre affärer, öka effektiviteten, förbättra användarupplevelsen och fånga upp nya möjligheter.

Med cirka 115 000 yrkesverksamma kunder i 180 länder kombinerar vi global skala med ledarskap inom teknik och tjänster. Vi stöder nätverk som ansluter mer än 2,5 miljarder abonnenter. Fyrtio procent av världens mobila trafik överförs via Ericssons nätverk. Och våra investeringar i forskning och utveckling säkerställer att våra lösningar – och våra kunder – står främst.”

På Amazons sida kan man läsa följande:

Om Ericsson

Vi är världsledande inom den snabbt föränderliga miljön inom kommunikationsteknologi. Tillhandahållande av utrustning, programvara och tjänster för att möjliggöra transformation genom mobilitet. Cirka 40 procent av den globala mobiltrafiken går via nätverk vi har levererat. Mer än 1 miljard abonnenter runt om i världen förlitar sig varje dag på nätverk som vi hanterar.

Med mer än 37 000 beviljade patent har vi en av branschens starkaste portföljer för immateriella rättigheter. Vårt ledarskap inom teknik och tjänster har varit en drivkraft bakom utvidgningen och förbättringen av anslutning över hela världen. Vi tror att vårt samhälle genom rörlighet kan förvandlas till det bättre. Nya innovationer och uttrycksformer får en större publik, industrier och hierarkier revolutioneras, och vi ser en grundläggande förändring i hur vi kommunicerar, umgås och fattar beslut tillsammans.

Dessa spännande förändringar representerar förverkligandet av vår vision: ett nätverkssamhälle, där varje person och varje bransch har befogenhet att nå sin fulla potential.

Amazon Web Services tre serverhallar skapar elförsörjningsproblem i Mälardalen.

De är strategiskt placerade i Eskilstuna, Katrineholm och Västerås. Att AWS etablerar anslutningspunkter lokalt i Sverige öppnar upp helt nya möjligheter för hur svenska företag,vilka kan det möjligen vara…. kan analysera och bearbeta sin data. Regionen är märkligt nog dessutom ett av de 16 områden som erbjuder AWS högsta tillgängliga hastighet globalt sett.

Tänk hur allt ändå hänger ihop, ja Jeff Bezos ”äger” Amazon och dessutom …. och Amazon har stor andel av sin serverkapacitet lokaliserad till ……….

En lustig detalj….

Den västtyska moped och motorcykeltillverkaren Kreidler hade en gång i tiden, redan lagt beslag på Amazon-namnet genom sin moped Amazone. Trots skillnaden i stavning kände sig Kreidler träffade av Volvos nya modell och först efter en uppgörelse tilläts Volvo kalla sin bil Amazon på de nordiska marknaderna men inte någon annanstans. Där Amazon inte fick heta Amazon kallades den i stället Volvo 120-serien. En lustig detalj i historien är att Amazon behöll sin internationella stavning med ”z” trots att namnet bara fanns i Norden. En ännu lustigare detalj är att Kreidler Amazone försvann från mopedmarknaden redan 1959.

Ja jo och så var det ju det där med Ericsson och det där med Bolinder-Munktell i Eskilstuna….

Så det var väl verkligen trist , för att inte säga direkt oturligt, för den Djupa Staten att detta kommer just nu…

På tal, verkligen alltså! om transportstyrelsen i Norrköping och dataintrång, Amazons obetydliga kopplingar till Ericsson och Sverige, ja okay det inte bara kan även ha att göra med installerade bakdörrar i systemen för övervakning…

”Systemet kommer också att innehålla data om människors ” relationsmönster ”, eventuellt upptaget från sociala medier, som DHS har erkänt kommer att innehållas ” osynliga relationer ” – vad det än betyder – samt data från ” officiella representanters möten ” som ofta äger rum under tvivelaktiga juridiska omständigheter.”

Det kan man kalla för insatser för att skydda den Djupa Staten bigtime.

Medan IDENT, som innehåller information om över 250 miljoner människor, har blivit inrymt i statliga datacentraler sedan den först utvecklades 1994 kommer den nya HART att leva i ” Amazon Web Services FedRAMP-certifierade GovCloud ”, enligt DHS, som har samarbetat med Northrop Grumman för att bygga den nya databasen. Amazon kommer att styra hela systemet, från ” biometriska matchningsfunktioner för fingeravtryck, iris och ansiktsmatchning ” till de biometriska bilderna själva. Det är inte klart om ansiktsigenkännings- databasen är ansluten till Amazons Rekognition programvara, som företaget har sålt till flera brottsbekämpande organ.

DHS ansluter sig därmed till CIA, Pentagon, NASA och andra federala organ för att överlämna sin mest känsliga information till Amazon. För dem som oroar sig för sin integritet insisterar en topptekniker på CIA att molnet är faktiskt säkrare än regeringens gamla system. När allt kommer omkring har CIA haft tillit till Amazon med sina uppgifter sedan 2014, och det har aldrig blivit hackat. Amazon, som kontrolleras av landets rikaste man, kommer aldrig att använda det faktum att det håller all regeringens känsliga information mot den. Förmodligen.

DHS kan också komma åt och dela data och teknik med Pentagon och FBI, som har sin egen skattkista på 640 miljoner bilder för användning i ansiktsigenkänningssystem. Byrån kan också få tillgång till statens avdelnings konsulära konsoliderade databas, hem för nästan 500 miljoner visum- och passposter, och till och med få tillgång till flera utländska regeringers databaser, liksom resurserna för lokal, statlig och tribal brottsbekämpning.

Kanske detta med databaskapacitet och serverhallsuthyrning har varit en kombinerad tanke sedan rätt så länge…för inte en enda amerikansk underrättelsetjänsteman kommer ju att tycka att det är klandervärt att tillskansa sig andra länders hela register, de måste ju trots allt se till både sitt eget och sedan USA:s bästa……

Detta är verkligen STORT i förhållande till den tidigare utvecklingshastigheten. Vad det måste leda in mot tenderar att bli ett alltmer dramatiskt avslöjande, även om det på denna sida möjligen är det mer uppenbara..

Så vem som bestämmer vad här i världen blir inte mindre tydligt.

ZEROHEDGE.COM
It’s a billionaire’s world and the biggest of them all is in the thick of it...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram