Samma Lösning - Ökad Konsumtion

2019-06-05

Sofia:

Oavsett om du har klimatångest eller är skeptisk så spelar det ingen roll.

BÅDA sidor i denna debatt vill öka konsumtionen för att möta ekonomins krav på försörjning.

Ekonomin bygger på evigt ökande underskott och detta vill klimatrörelsen lösa genom biocirkulär ekonomi där vi ska betala allt mer för sol, vind, vatten osv osv resurser som lämpligtvis borde vara gratis.
Det är inte svårt att se längre att dessa ökade skatteintäkter och högre priser som man säger är för "klimatkompensering" inte alls handlar om detta utan snarare om att vi har en utomstående ackumulation av räntekostnader.

Alltså klimatrörelsen vill försörja räntekostnaden så vi kan fortsätta att konsumera, detta kommer med en mer repressiv begränsande stat.

Mirror mirror... dem som utmålas som klimatförnekare av klimatångeströrelsen vill exakt samma sak men "produkten" blir då andra energikällor och fortsatt konsumtion av varor och tjänster som kräver resurser. Skatteintäkter, krediter, försörjning av ekonomin osv osv... Samma sak different name...

Så om vi inte ska spegla varandras brister och verka för den mer repressiva staten och vår egen fortsatta förslavning under skuldoket... om vi inte vill förstöra miljön för att rädda klimatet så behöver vi alltså gå vidare, framåt, sluta legitimera själva systemet som gör att båda dessa falanger slåss om hur vi ska prångla ut mer skuld.

Mer digitalkonfetti löser inga problem och ändå är detta den enda lösning båda sidor i denna kamp kämpar för.
Greta sidan vill öka kostnaderna för dig och sätta förbud, nya lagar som begränsar din frihet och förstör dina barns framtid och samma sak för motståndarsidan. Det handlar alltså för båda sidor om exakt hur mycket skuld de kan pålägga just DIG.
Med tvång eller att du frivilligt skuldsätter dig för att hålla hjulen snurrande...

Vem skriver under på detta och vem vill gå vidare bortom polarisering, ångest eller YOLO tänket och konsumtion tills du finner lyckan?

EXPRESSEN.SE
En miljard klimatflyktingar från tropiska områden, Amazonas och korallrev kollapsar, nationer suddas ut i stigande vattennivåer och kärnvapenkrig hotar. Civilisationen som vi byggt upp under 2000 år kan gå under i kaos – år 2050. Det är scenariot i en ny rapport om vad som riskerar att hä...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram