Kina & Microsoft

2019-05-30

Det kan väl aldrig vara på så vis att det beroende som gäller för Apple i förhållande till Ericsson, finns implementerat även på andra bolag verksamma inom samma telekominfrastruktur, typ som att Sony Ericsson och Microsoft inledde den stora mobilmässan i Barcelona 2008 en skräll. De båda ­företagen började samarbeta och Sony Ericsson kom med sin första Windowsbaserade ­mobil.

Microsoft, världens största mjukvaruföretag, hade sedan länge försökt komma in på mobilmarknaden. Men trots stora insatser hade företaget då ännu så länge inte nått någon starkare ställning. Jätte konstigt…eller inte alls…

Det finns alltså flera förklaringar till det. Men en viktig faktor är att stora mobiltillverkare som Nokia och Sony Ericsson gjort allt för att hålla Microsoft borta, de liksom har arbetat ihop på något vis. Oron sades ha varit stor för att Microsoft ska få samma dominerande ställning på mobilområdet som företaget har när det gäller operativsystem till persondatorer. Som inte alls behövde någon telekominfrastruktur för att kommunicera med varandra…..

Jorå så att…

"But collaboration with Ericsson was going to be something special, judging from Swedish newspaper Dagens Industri’s report, which for instance had the following quote from Microsoft’s then vice president Steve Ballmer:
“This alliance is very, very, very important for Microsoft. We have had discussions with all the major players in the industry but Ericsson is our dream partner ... "
https://www.ericsson.com/.../collaboration-with-microsoft...

SPUTNIKNEWS.COM
Earlier, Microsoft halted the sale of top-of-the-line Huawei MateBook X Pro laptops made by the Chinese tech giant in its online store, bowing to Washington's decision to ban the company from US soil.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram