Kina & Djupa Staten

2019-05-30

Ja som vi har mer än bara antytt under rätt lång tid och hur skall då Kina komma tillrätta med problemet med den Djupa Staten?

Jo, genom att ta hjälp av Donald Trump!

Från Häromdagen: ...

EXTREMT VIKTIGT ATT FÖRSTÅ NU!

Så har då även Kina problem med den Djupa Staten?

Ja det kan man verkligen säga och dessa är inte exakt obetydliga!!!

Ren Zhengfei, grundare och VD för Huawei, berättade för Bloomberg i en intervju på söndagen att han starkt skulle motsätta sig att Apple sanktioneras av Washingtons angrepp på sitt eget företag, trots att Apple var Huaweis huvudkonkurrent på smartphone-marknaden.

”Apple är vår föregångare, det avancerade framför oss.” Som elev, varför ska jag motsätta mig min lärare? Jag skulle aldrig göra det ”, sade Ren och tillade att han tvivlar på att Peking skulle dra det amerikanska företaget till det pågående handelskriget. Låter det konstigt? Det är det inte alls – så häng med nu och se för fan till att dela detta!

Vi börjar i det lilla och längre bak i tiden 

Det kom en tid då Ericsson inte längre hade behov av att göra telefoner under eget namn.

Det har nu gått över tio år sedan Apples första Iphone introducerades. På telekomjätten Ericsson dömdes den nya telefonen ut direkt.

År 2007 jobbade telekomjätten Ericsson stenhårt för att bana väg för det ”mobila internet”. Ändå var man ”blind” för den revolution som Apples nya smartphone skulle skapa. För användare kan det ju kanske av pedagogiska skäl här påpekas….

”Man kom fram till att den där telefonen uppfyller inga tekniska specifikationer överhuvudtaget så det man skickade ut i organisationen var att den behöver man inte vara orolig för”, säger Åse Lindskog, som då var presschef på Ericsson. Hon kan ju rent av ha vetat hur den strategiska planeringen såg ut…

Det rapporterade nämligen till och med Sveriges Radio….

Det någon sade i ledningen var att det var en riktig skittelefon
På den tiden tillverkade Ericsson fortfarande själva mobiltelefoner genom det delägda dotterbolaget Sony Ericsson. Men när de fick se en prototyp av Apples mästerverk var domen inte nådig.

”Det någon sade i ledningen var att det var en riktig skittelefon.”

2007 sålde Sony Ericsson strax över 100 miljoner mobiler och hade 8,8 procent av världsmarknaden. Åse Lindskog har berättat om den tiden i en bok. Hon beskriver det som att ingenjörerna hade mycket att säga till om. Vilket talar för sig själv när det verkas utan att synas.

2012 sålde Ericsson sin andel av det gemensamma bolaget till Sony och upphör i princip med att sälja biltelefoner – i alla fall under eget namn.

Men Ericsson och Apple tecknade ett globalt patentlicensavtal 2015, för att lösa tvister och bara gissa vem det är som bestämmer….

Avtalet omfattar en global korslicens för patenterad standard-essentiell teknik och ger vissa andra patenträttigheter.

Avvecklingen upphör alla pågående patentintrångskrav mellan parterna. Avtalsvillkoren är konfidentiella.

Företagen kommer sedan att samarbeta inom flera teknikområden, inklusive 5G-utveckling, trafikledning för videonätverk och optimering av trådlöst nätverk.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) och Apple har alltså kommit överens om ett globalt patentlicensavtal mellan de två företagen och Ericsson har då passande nog slutat att tillverka telefoner* (vår anmärkning). Avtalet omfattar en tvärlicens som omfattar patent som gäller båda företagens standard-essentiella patent (inklusive GSM, UMTS och LTE-cellstandarder) och ger vissa andra patenträttigheter. Dessutom innehåller avtalet utgåvor som löser alla pågående patentintrångsförfaranden mellan företagen.

Apple gav upp – det fanns inte ens några alternativ….och Ericsson började ta betalt för licensintrång efter att Apple hade vuxit till sig när Ericsson ”försvann” från marknaden, var inte det en tjusig timing så säg!

Som en del av det sjuåriga avtalet kom Apple att göra en första betalning till Ericsson och betalar därefter löpande royalties. Kontraktets specifika villkor är konfidentiella. Man fick betalt eftersom man hade patenterat en tanke, en idé…..

Vi är helt enkelt slagna till häpnad….vi har då aldrig sett på maken till beteende…

Inklusive positiva effekter från avvecklingen, inklusive den pågående IPR-affären med alla andra licensierare, uppskattar Ericsson att hela året 2015 IPR-intäkterna uppgår till 13-14 Mdr SEK.

Denna överenskommelse avslutade utredningar före den amerikanska Internationella Trade Commission, rättegångar som väntade i den amerikanska tingsrätten för Eastern District of Texas och US District Court för Northern District of California samt rättegångar i Storbritannien, Tyskland och Nederländerna.

Vem är det som bestämmer över telekominfrastrukturen….

Dessutom kom företagen att samarbeta inom flera teknikområden, inklusive utvecklingen av nästa generationens 5G-cellstandarder, optimering av befintliga trådlösa nätverk till fördel för operatörer och användare över hela världen och optimering av videotrafik.

”Vi är nöjda med det här nya avtalet med Apple, vilket rensar vägen för båda företagen att fortsätta att fokusera på att föra ny teknik till den globala marknaden och öppnar för fler gemensamma affärsmöjligheter i framtiden”, säger Kasim Alfalahi, Chief Intellectual property manager på Ericsson.

SPUTNIKNEWS.COM
Multiple media reports this week have suggested that Apple's iPhone sales in China could be drastically slashed following the US decision to blacklist Huawei as Chinese consumers may push to show domestic support for the embattled company.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram