Vättern & Militären

2019-05-28

Detta är med all sannolikhet mycket illavarslande och har ytterligare bäring på Vättern som vattentäkt......

Att de käcka gossarna i flygmaskinsvapnet skulle begripa annat än egennytta, har en historik som inte exakt talar till det allmännas fromma.

Med stor oro ser Aktion Rädda Vättern att Försvarets materielverk (FMV) åter provar artilleripjäsen Archer och beskjuter norra Vättern med stora spränggranater. FMV:s miljötillstånd från 2010 var tänkt att i största möjliga mån förhindra användningen av s.k. brisant ammunition i Vättern, alltså granater och bomber som exploderar under, på eller strax ovanför vattenytan. Tryckvågorna och splittret är ju direkt skadligt för allt liv i sjön. Archers spränggranater ger också upphov till extrema ljudbangar som inte minst i dessa vårtider är påfrestande för både djurs och människors livsmiljö.

Har myndigheternas hantering av verksamheten gått helt över styr? Länsstyrelsen, som i detta sammanhang enligt miljötillståndet i första hand ska representera fiskeintresset, påstår att ett samråd har skett muntligt, utan något skriftligt underlag. Och utan att det går att visa något protokoll eller beslut från samrådet. Här tornar en rättsskandal upp som bara kan överträffas av själva miljöskandalen!
Hjälp Aktion Rädda Vättern att protestera! Ring FMV på 020-76 40 00. Mejla markoc.fmv@fmv.se (glöm inte att skicka kopia till arv@aktionraddavattern.se).
Aktion Rädda Vättern har skickat ett Öppet brev till regeringen. Hjälp till att sprida och dela denna information!
http://www.aktionraddavattern.se/arv-skickar-oppet-brev-st…/

AKTIONRADDAVATTERN.SE
2019-05-27 FMV har börjat provskjuta Archer igen. Nu efter "hemligt" samråd med länsstyrelsen. ARV protesterar genom att skicka ett Öppet brev till miljöministern och försvarsministern.
Carl Norberg Göran Grauers: Carl, över 600 000 människor får idag sitt dricksvatten från Vättern och det finns långtgående planer på att ansluta Örebro till Vätterns vatten.

Vättern har en omloppstid på 62 år, så en katastrof i Vättern kan få obeskrivliga följder.

Hur många ställen i södra Sverige har idag vattenbrist?

Att inte detta får större medial uppmärksamhet kan bara tyda på att de som äger media också äger Bofors och regeringen.

Christian Strömmar Att nödvändigheter vi sedan länge tagit förgivet - el, vatten (mat) - opinionsbildas som bristvaror, får nog ses som en del i den längre planeringshorizonten vars tidpunkt nu är kommen.

Huruvida vatten kan bli en bristvara i ett slutet kretslopp kanske Jesus efterträdare kan svara på...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram