Sammanfattande Översyn

2019-04-30

Det kommer att kulmineras flera förlopp samtidigt för att skapa mediala mättnadseffekter till motverkan mot MSM - skära av handlingsfriheten i problemformuleringen, kapa spinntiderna.

Ett stort antal soldater från Syriska Arabiens Armé (SAA) omfördelas till Hama och Idlib Governorates idag på tisdagen, eftersom militären gör nya förberedelser för deras omfattande offensiv i nordvästra Syrien.

Militära källor till Al-Masdar från Hama Governorate, sade att deras styrkor nästan har fördubblats de senaste dagarna, eftersom tiotals enheter omfördelades till den demilitariserade zonen som bildades den 17 september i Sochi.

Källan säger att den första vågen av operationen kommer att vara att utvisa rebellerna och jihadisterna från den demilitariserade zonen, vilket skulle hända i oktober när Turkiet lovade att övervaka situationen där.

Det syriska flygvapnet (SyAAF) har gjort en ny attack på Hama-Idlib-axeln, som idag riktar sig mot flera områden som kontrolleras av jihadister och turkiska rebeller.

Enligt en ytterligare militär källa i staden Sqaylabiyeh riktade det syriska flygvapnet sig tungt mot de militanta områdena i städerna Kafr Naboudeh, Arima och Tal Sakhar.

Källan tillade att det syriska flygvapnets insatser utfördes som svar på jihadistiska attackerna på den kristna staden Mhardeh.

Samtidigt, Venezuelas oppositionsledare och självutnämnda mellanpresident Juan Guaido har publicerat en video med en uppmaning till venezuelanska soldater och medborgare att gå ut på Caracas gator för att säkerställa "det definitiva upphörandet av giltigheten" hos den konstitutionellt valda presidenten Nicolas Maduro.

Guaido, som talar i videon och är omgiven av människor i militära uniformer, betonade att venezuelaner kommer att kämpa "i den icke-våldsamma kampen" för att "anta regeringens befogenheter".

Grundaren av den ökända Blackwater-gruppen, Erik Prince, vill skicka tusentals legosoldater till Venezuela för att hjälpa oppositionsledaren Juan Guaido ta makten, rapporterade Reuters News Agency i en exklusiv berättelse på onsdag morgon - alltså för en knapp vecka sedan..

Enligt Reuters har Prince, som är en "ivrig" supporter till den amerikanska presidenten Donald Trump, drivit en plan för att distribuera en privat armé för att hjälpa till att avsätta Venezuelas socialistiska president, Nicholas Maduro."

Med hänvisning till namngivna källor, säger Reuters att Prince söker investeringar och politiskt stöd för denna operation från Trump-supportrar och venezuelanska flyktingar.

Vita Huset säger sig inte kännas vid detta.

Den venezuelanska ministern för kommunikation och information, Jorge Rodríguez, sade idag att presidenten Nicolás Maduros regering för närvarande avvecklar en kupp av "en liten grupp av förrädisk militär personal".

"Vi informerar folket i Venezuela om att vi för närvarande konfronterar och inaktiverar en liten grupp förrädare militär personal som positionerade sig i Altamira för att främja en kupp mot konstitutionen och Republikens fred", sade Rodríguez på hans twitter konto.

Iranska sjöstridskrafter finns på gränsen till Italienskt territorialvatten och samverkansfunktioner har upprättats, alltså Iranska sjöstridskrafter har haft möte i Italien med Italienska myndigheter angående interaktioner inom närtid…..

Ett Italien som är kopplat till skandalerna kring presidentvalet i USA och till telekominfrastrukturfrågor genom att HUAWEI har "installerat bakdörrar"...

Om GNA förlorar Tripoli till Haftar så kommer de att tvingas dra tillbaka till kuststaden Misrata, som länge varit ett högborg för sina styrkor.

Turkiet, Qatar och Italien har uppmanat FN att stoppa striden i Tripoli. Men med Haftar som har omringat staden är det mycket osannolikt att krafter som är lojala mot General - Fältmarskalk - Haftar kommer att avsluta sin kampanj.

Slutligen har Haftars LNA, med stöd från Ryssland, Frankrike, Egypten och UAE, diplomatiska källor för att motverka att nationer kommer motsätta sig deras offensiv.

..och ja, Italienska statsobligationer är just nu ett intressant ämne och Mussolini tillsattes med hjälp av Volpi di Misurata 1922 och då var ju redan Ericsson på plats sedan flera år tillbaka, precis som man numera är i de andra länderna ovan.

SOUTHFRONT.ORG
The new battle for Tripoli entered its fourth week. Since April 4, when Field Marshal Khalifa Haftar officially announced its...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram