Bristande Agerande Av Underrättelsetjänstkollektivet

2019-03-29

Om bankerna har hjälpt Putin och hans oligarker att tvätta pengar, varför har inte underrättelsetjänstkollektivet agerat?

Om bankerna har hjälpt Putin och hans oligarker att tvätta pengar, varför har inte underrättelsetjänstkollektivet agerat?

Posted by Carl Norberg on Friday, March 29, 2019

Mattias Forsgren - Kan det vara så att det finns krafter som inte vill höra talas om "fred" med Ryssland?

Liten text som jag skrev för lite drygt ett år sedan - som känns hyfsat aktuell apropå inlägget ovan.

Apropå den ryska ambassadören och vad som nu för tiden påstås vara rysk propaganda här i vårt avlånga land så har EU i samarbete med NATO's avdelning för psykologisk krigföring STRATCOM (där Sverige är medlem) en hemsida Euvsdisinfo.eu där de publicerar de fall av rysk propaganda de identifierar.

När jag den 4 mars i år (2018) gick in på denna hemsida och sökte på "Sweden" hittade jag fem [sic] exempel på nämnda propaganda i svenska medier. Tre [sic] exempel är hämtade från artikeln nedan där Rysslands ambassadör i Stockholm menar att det är hög tid att Sverige och Ryssland sluter fred inte bara på slagfältet utan även mentalt.
NATO's kommando för psykologisk krigföring identifierar åt oss tre exempel på propaganda i artikeln:

- "Western politicians are demonising Russia and are russophobes."
- "Russia has taken enormous steps towards democracy and openness."
- "European politicians do not care about international humanitarian law."

Läs artikeln och döm själv. https://www.di.se/…/rysslands-ambassador-hog-tid-att-sver…/…

Följande frågor väcks i alla fall i mitt huvud:
Hur kan det vara rysk propaganda när personen som har till jobb att uttrycka den ryska ståndpunkten i diverse frågor i Sverige gör just det?
Menar STRATCOM att svenska folket bör undanhållas officiella ryska ståndpunkter angående relationen mellan våra två länder?
Är detta en form av signalpolitik till svenska journalister? (Ett av de två återstående exemplen på rysk propaganda som STRATCOM identifierat var ytterligare en intervju med sagde ambassadör på samma tema på SVT's hemsida.)
Hur skall vi tolka att 4 av 5 exempel handlar om att Ryssland officiellt ber om förbättrade relationer? (Det femte exemplet var en artikel från Fria Tider som handlade om yttrandefrihet på nätet.)
Vad har man för belägg för att detta är propaganda och inte verkliga önskemål från den ryska sidan?
Varför presenterar inte STRATCOM dessa belägg/argument i våra svenska medier så att svensken i gemen blir bättre rustade att genomskåda eventuell rysk propaganda?
Vad spelar försvarsminister Peter Hultqvists undertecknande av ett nytt försvarssamarbetsavtal den 8 maj på det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon för roll i det mentala krig ambassadören syftar på?
Varför diskuteras anledningen, innebörden och syftet med detta försvarssamarbete med NATO knappast över huvud taget i våra fria medier?
Är dessa frågor så ointressant?
Och vad hände med alla anklagelser om att Ryssland skulle påverka det svenska valet och ställa till kaos? Kaoset är här, men bevisen att det skulle vara Ryssland som ställt till det lyser med sin frånvaro. Det börjar bli mer en lite pinsamt nu...

Hur skulle Svenska banker kunna delta i tjyvandet i Ryssland om inte underrättelsetjänsterna uppfattade att de befann sig i krig, om än lågintensivt, med Ryssland?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram