RFSU & IPPF

2019-03-01

RFSU grundades 1933 och var med och grundade International Planned Parenthood Federation (IPPF) på 1950-talet.

RFSU grundades 1933 och var med och grundade International Planned Parenthood Federation (IPPF) på 1950-talet.

Posted by Carl Norberg on Friday, March 1, 2019

Thomas Gunnarson varför hände allt mellan 1928 till 1933...??
Carl Norberg Det var FDR ett s…hole som införde Glass Steagall 1933 för att få det att se ut som att systemet skulle kunna misstas för att vara långsiktigt hållbart, efter införandet av BIS 1931…

I sin bok ”Es geschah in Deutschland” skriver den dåvarande tyske regeringstjänstemannen greve Lutz Schwerin von Krosigk följande:

Våren 1931 besökte den schweiziske bankiren Felix Somary vilken var starkt anknuten till Schweizerische Bankverein och som också gjort ett namn om sig så som nationalekonomisk teoretiker, finansministeriet i Berlin.

På frågan om hur länge rådande världskris skulle hålla i sig, svarade han att först måste tre händelser inträffa innan man (och vilka dessa man var, det kan envar nu inse själv) kunde tänka sig en vändning uppåt: Banksystemet i Wien och Berlin måste saneras (eg. reformeras till IG Farbens fördel och ordförande för kommittén för det tyska bankväsendets reformering hette som av en tillfällighet – Wallenberg ) genom en kris, det engelska pundet måste lösa sig från guldet (så att skuld och valutaexpansionen inte bromsades av tillgången på guld) och svensken Ivar Kreugers tändsticksmonopol måste bryta samman.

Tidigt på sommaren 1931 så ”kraschade” bankerna och sent på sommaren nedvärderades pundet – detta förlopp styrde alltså den Anglozionistiska bankhegemonin helt själv. När Felix Somary då senare ännu en gång kom till Berlin på tidiga våren alltså precis i månadsskiftet februari-mars 1932, så fick han frågan om han verkligen fortfarande måste vänta på den tredje händelsen.

Felix Somary tog vid detta tillfälle ingenting tillbaka alls, inte det minsta, utan försäkrade istället helt frankt att Kreugerkoncernen inom en mycket kort tid skulle vara slut.

Hur kunde då möjligen den schweiziske bankiren Felix Somary, veta att det snart skulle vara slut med Ivar Kreuger som dessutom uppenbarligen understöddes av den Franska Premiärministern och tidigare fram till 1929 av den tyska utrikesministern Gustav Streseman?

Thomas Gunnarson En sådan obetydlighet som att nuvarande LRF fick monopol på böndernas "fackliga" verksamhet (kollektivanslutningen av de svenska bönderna) som S först protesterade mot men insåg att man därmed kunde kollektivansluta alla arbetare till LO utan protester från borgarna, skapade också dagens märkliga situation... LRF dåvarande organisation bildades 1928 och ett par år senare fick de monopol på alla jordbrukspolitiska diskussioner med staten - fram till EES-avtalet... så där 60 år... Det måste gått en politisk tsunami genom Europa under de åren 1928-33... (LRF var en sammanslutning av godsägare och lantarbetare, enligt kritikerna...)

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram