Endast Ryssland

2019-01-29

Tidigare Israel Air Force (IAF) Chefen Amir Eshel sade på måndagen att "den enda som kan få ut Iran ur Syrien är Ryssland", och att "det finns ingen militär förmåga att få dem [iranier] ut från" Arabien, rapporterade Haaretz.

Eshel, som hade sin befattning till 2017, noterade dock i en panel vid National Security Research Institute att "det finns en stor chans att ryssarna kommer att ställa oss inför fakta".

Medan den ex-militära tjänstemannen bestämt hävdar att Israel inte var på randen av något krig, betonade han också att "vi får inte dölja det för oss själva, men man kunde utveckla situationer och vi såg detta med skjutningen av missilen på Hermon".

Eshel hänvisade till en händelse tidigare denna månad där en raket avfyrades vid norra Golan Heights och bekämpades av Iron Dome-luftförsvarssystem över den populära Mount Hermon skidorten.

Missilen avfyrades efter rapporter om att syriska flygförsvaret hade bekämpat en israelisk flygattack mot påstådda iranska mål i närheten av Damaskus internationella flygplats.

Enligt den tidigare IAF-chefen "är det enda alternativet till den nuvarande situationen det praktiskt taget omöjliga alternativet att amerikanerna kommer att agera på det globala området, men jag tror inte att det kommer att hända. Jag tror inte heller att den syriska ledningen vill ha den iranska krutdurken på sin egen bakgård ".

Utvecklingen följer ett uttalande från den islamska revolutionära gardets talesman, som avfärdade israeliska påståenden om flyginsatser mot iranska baser i Syrien som ogrundade.

"Om IRGC hade haft 12 olyckor borde det ha funnits begravningar i Iran för dem under de senaste 20 dagarna" citerade Mehrs nyhetsbyrå.

IDF ökade sin offensiv mot vad den anser - eller i alla fall uppger - vara iranska mål i Syrien för en vecka sedan, genom att ha genomfört flera insatser i två på varandra följande dagar och avslöja platserna för Irans påstådda militära anläggningar, däribland vapen depåer, underrättelsetjänst och träningsläger i Syrien.

Israel har hela tiden konsekvent anklagat Iran för att "befästa sig" i Syrien och försöka etablera en permanent militär närvaro i Arabien.

Teheran har konsekvent starkt förnekat anklagelserna och har insisterat på att dess närvaro i det krigshärjade landet är begränsat till att skicka militära rådgivare vid Damaskus begäran för att hjälpa till med att bekämpa terrorister.

almasdarnews.com
Former Israel Air Force (IAF) Chief Amir Eshel said on Monday that "the…

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram