Saudisk Omstrukturering

2018-12-28

Nämen det kom väl som en total överraskning...

NU ser det ju mycket bättre ut att ha gjort en massa affärer med Saudi.....

Saudiarabien har gjort en stor omstrukturering av sina högsta tjänstemän. Åtgärden är avsedd att göra regeringen mer effektiv och lojal mot kungen och kronprinsen inför påtryckningar från den Djupa Staten.

Kung Salman bin Abdulaziz utfärde i tisdags ett antal kungliga dekret, som reformerade några delar av den saudiska regeringen och utnämnde olika individer till olika ämbeten. Det är den andra stora omstruktureringen av kungen efter att Saudiarabien har förändrat hur makt överförs i monarkin och där han gjorde sin son Mohammed bin Salman till tronarvinge,

"Den saudiska regeringen måste agera på ett robust sätt, rensa etablissemanget från de som anses vara pro-amerikanska - för den Djupa Staten alltså, inklusive i regeringen. De måste också visa USA att de inte tolererar någons inblandning i Saudiarabiens inrikes affärer och signalera till andra nationer att deras hjälp skulle uppskattas."

"Behovet kommer delvis från Jamal Khashoggi-fallet och delvis av det kvarstående tvivel bland de politiska eliterna om reformen av arvsproceduren. Rotationen av tjänstemän i Saudiarabien driver alltmer upp icke-aristokratiska människor, som gör karriär på sina personliga förtjänster. Mohammed bin Salman uppfattar dem som den framtida grunden för hans makt.!"

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram