Bildts Version

2018-12-03

På tal om sprattlande vid vägs ände....

Ukrainas sjöprovokation i Kerchsundet som förbinder Azovska sjön med Svarta havet är misstänkt för att ha samordnats med Poroschenkos västliga uppdragsgivare som har en historia av att dra i Porkys strängar för att få honom att dansa. Tre av Kievjuntans fartyg försökte illegalt korsa den ryska territorialvattengränsen utan att informera Moskva i förväg genom det arbetsförfarande som faktiskt har funnits på plats mellan de två, sedan Krims återförening ändrade den internationella gränsen där, vilket så småningom ledde till att FSB måste skjuta varningseld mot dessa fartyg och i slutändan gripa dem. Ingen skadades under gränspåverkan, men en skränande folkhop samlades vid den ryska ambassaden i Kiev och brände bildäck utanför anläggningen innan de stoppades av polisen.

En av dessa västliga samordnare - särskilda ambassadörer - ger sin syn på saken i svenska medier.

Tidigare utrikesministern Carl Bildt tycker att västvärlden är undflyende mot Ryssland när det gäller situationen kring Azovska sjön. Han tycker att europeiska länder borde skicka civila fartyg till området för att upprätthålla sjöfartsfriheten.

Vi antar att civila fartyg lastade med sprängmedel för att komma åt broförbindelsen, inte alls är vad han tänker på i detta, eftersom det ju inte heller alls från exempelvis hans sida, sedan skulle anföras att Ryssland själva arrangerat ett sådant scenario för att politiskt kunna motivera att begränsa den Ukrainska exporten - importen.

"När det gäller situationen i Sydkinesiska sjön spänner USA och några europeiska länder musklerna, medan man visar upp flathet när det gäller Svarta havet och Azovska sjön", anser han i en artikel han skrivit tillsammans med Nicu Popescu, vid tankesmedjan European Council on Foreign Relations

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram