Öppen Spionaktör

2018-11-30

Men nu är det i alla fall färdigsnackat! Detta måste vem som helst kunna begripa nu!

"– Någonstans måste vi vara mindre naiva och förstå att vi är övervakade hur vi än gör och då kanske vi vill veta vem det är som övervakar oss och godkänna det....."

Både Tyskland och Storbritannien förbereder sig för att uppgradera sina mobilnät till nästa generation. En av de största spelarna på telekomutrustningsmarknaden är kinesiska Huawei. Men enligt myndighetskällor som Financial Times talat med så har både Tyskland och Storbritannien blivit alltmer skeptiska till att låta Huawei delta i den utbyggnaden efter att USA uppmanat dem att ta en större hänsyn till hot nationell säkerhet.

Huawei har redan stängts ute från USA och Australien nu i veckan blev det känt att även Nya Zeeland inte vill ha Huaweis utrustning i sitt 5G nät. Oron handlar om att användandet av Huaweis utrustning låta den kinesiska staten skulle kunna spionera på länderna, en anklagelse som Huawei flera gånger nekat till.

Än så länge är det oklart hur Tyskland och Storbritannien kommer att agera men Anders Elgemyr tror att fler länder kan komma att blockera kinesiska leverantörer, och diskussion om vem som släpps in infrastrukturen kommer fortsätta, särskilt då 5G nätet öppnar för ännu större möjligheter att avlyssna och samla information.

Så nu är det då alltså uttryckt i det öppna att Huawei, det kinesiska företaget är världens största leverantör - vilket i sig ger ett utmärkt och nödvändigt skydd mot att få elaka misstankar riktade mot sig själv - av telekommunikationsutrustning och en av de få, tillsammans med Sveriges Ericsson och Finland-baserade Nokia vilket också indirekt kontrolleras av Investor, som kan producera utrustning för globala 5G-nätverk.

Nya Zeelands säkerhetstjänster har därför blockerat telekommunikationsföretaget från att använda Huawei-utrustning för sitt 5G-mobilnät. Anledningen som uppges? Rädsla för nationell säkerhet....

Spark, Nya Zeelands största telekomföretag, sade att regeringstjänstemän berättade för företaget på onsdagen att använda Huaweis 5G-utrustning " skulle, om det genomfördes, ge upphov till betydande nationella säkerhetsrisker ".

Huawei-planen för världsomspännande expansion bekräftades av generaldirektören för New Zealands spionbyrå, Government Communications Security Bureau (GCSB), Andrew Hampton, som sa : " Jag har informerat Spark om att en betydande säkerhetsrisk för nätet har identifierats ."

Denna ömsinta omvårdnad om befolkningen är naturligtvis inte exakt helt unik för den gamla kronkolonin och Five Eyes-medlemmen Nya Zealand, Echelons herde vill ju bara allas bästa...

Detta är nu alltså ett fullständigt öppet uttryck för att det bara är Investor som skall kunna spionera på alla!

Kim Dotcom uttrycker sig på följande vi om detta, fast sannolikt utifrån att han inte riktigt tänker på att det faktiskt är denna infrastruktur som styr de underrättelstjänster som styr utrikesdepartementen globalt och att detta koordineras genom Five Eyes, så det är liksom inte någon annan spelare än den Djupa Staten som egentligen kan avses i detta:

"But GCSB is not interested in your privacy. They want to make sure that US Empire can grab all your data 24/7."

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram